Welke kleur lippenstift past bij jou?

door Blisso
24 Maart 2021

Er zijn zoveel verschillende lippenstiften te vinden dat kiezen wel erg moeilijk wordt. Daarom helpen wij jou een handje bij het kiezen van een lipstick die past bij jouw ondertoon. Om te weten welke kleuren jou het best staan is belangrijk om te kijken naar wat voor ondertoon je hebt: een warme of een koele.

Koele of warme ondertoon
Weet je niet zo goed of je een warme of koele ondertoon hebt? Er zijn een paar testjes die je kan doen om hier achter te komen. Bij de eerste moet je even in het daglicht gaan staan. Kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, heeft je huid een warme ondertoon. Zijn je aderen meer paarsblauw? Dan heb je een koele ondertoon. Groenblauwe aderen wijzen op een neutrale ondertoon. De volgende test die je kan doen is door even voor de spiegel te gaan staan. Doe je haar in een staart, zodat je de kleur niet meer ziet. Pak een spierwit voorwerp, bijvoorbeeld een vel papier, en pak vervolgens een voorwerp wat beige is. Houdt deze 1 voor 1 naast je gezicht en kijk welke van de 2 jouw beter staat. Staat wit je het beste? Dan is de kans groot dat je een warme ondertoon hebt. Staat beige jou beter? Dan is je ondertoon koel. Als beide kleuren mooi staan heb je een neutrale ondertoon. Als laatste kan je ook nog kijken naar hoe je huid eruit ziet na het zonnen. Als je snel verbrand is de kans groot dat je een koele ondertoon hebt. Iemand met een warme ondertoon wordt vaak snel bruin en verbrand niet gauw. Als je hiertussen in zit, heb je hoogstwaarschijnlijk een neutrale ondertoon.

Lipstick voor een warme ondertoon
Als je erachter gekomen bent dat je een warme ondertoon hebt, staan rijke aardetinten jou mooi. Kleuren zoals oranje, olijfgroen, koraal of rood staan jou het best. Je kan het beste gaan voor een lipstick met een oranje ondertoon, bijvoorbeeld roodbruin of koraalrood. Deze kleuren gelden natuurlijk ook voor de rest van je make-up. Pas deze kleuren toe in bijvoorbeeld jouw oogschaduw look of op je wangen.

Lipstick voor een koele ondertoon
Heb je een koele ondertoon? Dan kan je het beste gaan voor lippenstift met een roze of blauwe ondertoon. Deze kleuren zullen je complimenteren. Ook paarse en zelfs blauw/groene tinten staan jou mooi.

Lipstick voor een neutrale ondertoon
Als je een neutrale ondertoon hebt, heb je geluk. Met een neutrale ondertoon staan namelijk alle kleuren jou mooi. De kleuren die jou het beste staan zullen waarschijnlijk zachte kleuren zijn. Maar als het aankomt op lippenstift, staat vuurrood jou het beste. Dit is een felle kleur die jou fantastisch zal staan, deze kleur zal echt niet iedereen mooi staan.

Meer weten over lippenstift? Lees dan onze andere blogs: Welke lippenstift geeft niet af? Hoe breng ik lipstick aan? Rode lippenstift aanbrengenWelke kleur lippenstift past bij jou? Welke lipstick blijft het langst zitten? Hoe blijft lippenstift langer zitten? Lipstick merken. 8 weetjes over je lippen. Hoe verwijder je lippenstift? Lipstick tipsWaar wordt lippenstift van gemaakt?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »