Foundation

Jaren geleden begonnen we met het dragen van foundation, in deze tijd was er vaak maar één soort foundation en deze was niet geschikt voor alle huidtypes. Dit zorgde ervoor dat de foundation er heel onnatuurlijk uitzag, en de huid nep liet lijken. Dit is met de huidige foundation wel wat anders. Er zijn nu enorm veel verschillende foundations te koop. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel verschillende tools waar je de foundation mee aan kan brengen, zoals een foundation kwast of een make-up spons. Het maakt niet uit welke huidskleur of huidtype je hebt, er is voor iedereen een foundation die perfect aansluit op jouw wensen.

Omdat de foundation tegenwoordig minder zichtbaar gedragen wordt is het ook mogelijk deze dagelijks te gebruiken. De meeste foundations bevatten tegenwoordig ook SPF (zonnefactor) zodat je huid door het dragen van de foundation ook beschermd wordt tegen de zon. Ook zitten er tegenwoordig verschillende vitamine en minerale in bijna alle foundations. Dit zorgt er niet alleen voor dat je foundation een egale huid creëert, maar ook je huidconditie ondersteund of zelfs verbeterd. 

Bij het kiezen van een foundation moet je allereerst bepalen wat voor soort huid je hebt: een droge, vette of gevoelige huid. Het kan ook zijn dat je een gecombineerde huid hebt. De meeste merken geven aan voor welk huidtype de foundation geschikt is, maar er zijn ook heel veel merken die foundations hebben die voor alle huidtypes geschikt zijn. In ons assortiment vind je foundation voor ieder huidtype: foundation voor droge huid, voor de vette huid, gecombineerde huid, gevoelige huid en voor de rijpe huid. De foundation droge huid bevat een hydraterende formule. Daarnaast zijn er nu ook foundations die speciaal gemaakt worden voor de rijpere huid. Als je een zeer gevoelige huid hebt is het verstandig om altijd een foundation te gebruiken die geschikt is voor een gevoelige huid en de foundations die voor elk huidtype geschikt zijn te vermijden. Als je een vette huid hebt kun je het beste kiezen voor een poeder foundation. Bij een droge huid zal en vloeibare foundation of foundation stick mooier zijn. Daarnaast bestaat er ook minerale foundation, een minerals foundation heeft een formule die gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, het bevat dus geen ingrediënten die slecht zijn voor de huid. 

Er bestaat hele dekkende foundation, maar er zijn ook zogenaamde lichtgewicht foundations die een semi-dekking geven. Deze laatste foundations zijn zeer licht van aard zodat het dragen ervan voelt alsof je helemaal geen foundation op hebt. Een normale foundation geeft natuurlijk wel een egaler resultaat omdat deze foundation als het ware een laagje op je gezicht legt zodat de oneffenheden en plekjes in je gezicht minder zichtbaar worden. Bij Blisso vind je Rimmel foundation, L'Oréal foundation, Bourjois foundation, NYX foundation, Max Factor Foundation en Maybelline foundation in allerlei kleuren. De kleuren variëren van witte foundation, tot foundation voor de donkere huid. 

Naast dat het belangrijk is om te weten hoe je een foundation moet kiezen en gebruiken, is het ook belangrijk om de foundation goed te verwijderen. Voor het beste resultaat raden de meeste beauty specialisten aan om je foundation niet langer dan 12 uur te dragen. Wel verschilt dit enorm tussen de verschillende soorten foundation en de manier hoe je het aanbrengt. Breng bijvoorbeeld altijd eerst een dagcrème aan op je gereinigde huid, voor je je foundation aanbrengt. Ook na het verwijderen van je foundation is het goed om een vocht inbrengende crème aan te brengen.