Zonnebrand

De zon is erg schadelijk voor je huid, het is daarom belangrijk om altijd een dagcrème of zonnebrand te gebruiken met SPF. In sommige foundations en dagcrèmes zit al SPF, maar je kunt het best onder je make-up een laagje zonnebrand aanbrengen. In ons assortiment vindt je zonnebrandcrème van verschillende merken die jou allemaal de optimale zonbescherming bieden. De meest populaire zonnebrand is de Garnier zonnebrand. Je vindt bij ons ook speciale zonnecreme gezicht, zonnebrandcreme baby en zonnebrand spray.

Het is wetenschappelijk bewezen dat zonnebrandcrème veroudering van de huid tegenhoudt. Mensen die dagelijks zonnebrand gebruiken, krijgen 24% minder rimpels dan mensen die dat niet doen. Smeren dus! Een handige tip om te onthouden is om je ruim van tevoren in te smeren. Probeer 30 minuten voor je de zon in gaat je in te smeren met zonnecrème, dan heeft het namelijk even de tijd om in te trekken. Wanneer je je niet goed insmeert kan je naast huidveroudering, ook kans krijgen op ziektes. Het KWF Kankerfonds is de absolute expert als het gaat om zonbescherming. Het KWF adviseert voor een gewone dag buiten in Nederland minstens SPF15, maar ga je uitgebreid zonnen in Nederland of naar de zon in het buitenland, kies dan minstens SPF30. Als je wilt kunt je gebruik maken van een gezicht zonnebrand voor op het gezicht. Zonbescherming gezicht is vaak wat minder vet en dus beter voor onder je make-up.

Om te weten wat de beste zonnebrand voor jou is, moet je eerst weten welke SPF je nodig hebt. De SPF’s zijn onderverdeelt in 4 niveaus: Laag (6, 8, 10), Hoog (30,40,50), Zeer hoog (50+). Verbrand je erg snel? Ga dan voor een zonnebrand met een hoge factor. SPF 50 laat bijvoorbeeld maar 1,7% straling door en SPF 20 daarentegen 7%. Maar let op, een hoge beschermingsfactor beschermt je niet langer dan een lage, je moet je daarom genoeg blijven insmeren. Smeer jezelf minimaal elke 2 uur opnieuw in en zoek daarnaast ook voldoende schaduw op. Gebruik eventueel ook een speciale zonnebrand gezicht. Een zonnebrandcreme gezicht is vaak wat minder vet, handig voor als je een vette huid hebt. Gebruik voor je kleintje zonnebrand baby, dit is zonnebrand met een extra hoge factor. Bovendien is baby zonnebrand vaak ook waterproof. Wil je het bruiningsproces versnellen? Dan kun je een zonnebrand met bronzer gebruiken. Hierdoor krijg je een mooi, bruin kleurtje. Neem een mini zonnebrand mee in je tas, zodat je je gedurende de dag vaker in kunt smeren!