Highlighter

Inmiddels is de highlighter niet meer weg te denken uit de meest make-up tasjes. Hoewel highlighter pas van de laatste jaren is, word het nu al door zoveel mensen dagelijks gebruikt om met een frissere uitstraling voor de dag te komen. Highlighter is een product dat vooral in de zomer erg mooi van pas kan komen. Het kan een mooie zonnegloed geven aan je huid, en kan bepaalde delen van je gezicht accentueren.

Er zijn verschillende soorten highlighters te koop in diverse kleuren. Zo zijn er highlighters in poedervorm, crème en vloeibaar en laten we het geliefde highlighter palette niet vergeten! Een highlighting palette is super handig voor wanneer je niet kunt kiezen uit de vele kleuren. Daarnaast bestaat er ook highlighter stick, highlights stick is eigenlijk een crème achtige highlighter in stick vorm. Ze hebben vaak een rozige of gelige ondertoon met zilveren, gouden of parelmoeren accenten. Hoe weet je nu of je een roze of gelige ondertoon hebt? Er zijn een paar tips die je hierbij kunnen helpen. Mensen die snel bruin worden hebben meestal een gelige ondertoon, mensen die snel verbranden hebben meestal een rozige ondertoon. Fleurt jouw huid op van bruine en/of oranje tinten dan heb je huid met een gelige ondertoon. Staan roze kleuren jou het mooist? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je huid een roze ondertoon heeft. Heb je een roze ondertoon kies dan voor roze of zilveren tinten. Heb je een gelige ondertoon kies dan voor gouden tinten.

Je kunt een highlighter op verschillende manieren aanbrengen, afhankelijk van de soort highlighter die je gebruikt. Voor vloeibare highlighters en highlighters in crème vorm kan je het beste een speciale kwast of make-up spons gebruiken. Ook is het mogelijk je highlighter met je vingers aan te brengen. Als je het met je vingers doet, doe dit dan door zachtjes op de huid te tikken. 

Waar je voor kiest is afhankelijk van je persoonlijke smaak. Het is wel handig te weten dat als je een vette huid hebt, het beter is om een poeder highlighter te gebruiken, poeder blijft op een vette huid beter blijft zitten. Bij een droge huid daarentegen staat een liquid highlighter, ofwel vloeibare highlighter of cream highlighter mooier. In ons assortiment vind je onder andere Sleek highlighter, Maybelline Highlighter en NYX Highlighter

Waar breng je je highlighter nu eigenlijk aan? De meest gangbare plekjes zijn op de jukbeenderen, net onder de wenkbrauw, op de neusbrug, neuspuntje, kin, ooghoeken en je cupid’s bow (net boven je bovenlip). Ook kan je de highlighter licht aanbrengen tussen de wenkbrauwen en boven je wenkbrauwen richting je slaap. Dit ligt wel aan de gezichtsvorm, en aan wat je zelf graag wilt benadrukken.

2 tips om je highlighter skills te upgraden.

1: Spuit een beetje fixing spray of primer op je kwastje zodat deze ligt vochtig is. Dip hierna je kwast in de highlighter. Breng vervolgens je product aan op de gewenste plek. Dit trucje zorgt voor extra intensiteit van je highlighter, en zal het product ook beter laten zitten. Let op, dit werkt alleen bij poeder highlighter.

2: Mix een druppeltje vloeibare highlighter door je foundation. Dit is vooral voor op een zomerdag een hele mooie touch op je dagelijkse look, het geeft je namelijk een mooie zomerse gloed.