Oogpotlood

Oogpotlood is een perfect product om de ogen extra intens en mysterieus mee te maken. Een donker lijntje bij de wimperrand of op de binnenste waterlijn kan je oog look nog mooier maken. Maar je kan ook je oogkleur eruit laten springen door een lichte kleur te gebruiken. Een oogpotlood is eigenlijk een variatie op eyeliner, je kan er namelijk ongeveer hetzelfde resultaat mee creëren. Het product komt erg dicht in de buurt bij de ‘’originele’’ kohlpoeder die in stiftjes geperst werd, tegenwoordig zijn oogpotloden niet gemaakt van alleen gemalen mineralen, maar worden er ook wassen aan toegevoegd om het gemakkelijker en langer houdbaar te maken.

Met een oogpotlood kan je je oogkleur extra laten opvallen, zo komen blauwe ogen het best tot hun recht met aarde tinten, oranje of bruine tinten, lila of een blauwe kleur (donkerder dan je oogkleur). Gebruik een paars oogpotlood bij groene en bruine ogen. Daarnaast staan gouden, bronzen en roze tinten ook erg mooi bij bruine ogen. Een wit oogpotlood word vaak gebruikt om de ogen groter te laten lijken, dit word aangebracht op de binnenste waterlijn. Een donker oogpotlood maakt je ogen juist wat kleiner, maar is perfect voor een smokey eye look.

Een oogpotlood kan je aanbrengen bij je wimperrand, om de wimpers voller te laten lijken of om je oog look wat intenser te maken. Zorg dat de punt van je oogpotlood altijd scherp genoeg is en breng het potlood voorzichtig aan. Gebruik een spiegel, zodat je goed kan zien waar je het lijntje tekent. Een waterproof oogpotlood blijft nog langer zitten dan een normaal oogpotlood, perfect voor de warme zomerdagen bij het zwembad, of juist wanneer je net in een keiharde regenbui gelopen hebt. Het oogpotlood is net als de rest van je make-up weer makkelijk te verwijderen met make-up remover.