Zonverzorging

De zon is zeer schadelijk voor je huid, gebruik daarom altijd een crème of zonnebrand met SPF, ook in de winter! SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’, hiermee wordt de beschermingsfactor van je zonnebrand aangegeven. In sommige foundations en dagcrèmes zit al zonbescherming, maar je kunt het best onder je make-up een laagje zonnebrand aanbrengen. In ons assortiment vindt je zonnebrand van onder andere de merken: Garnier, Malibu en L’Orèal. Na een dag in de zon kan je huid erg uitdrogen, een goede oplossing om je vochtbalans op peil te houden is aftersun. Je huid wordt lekker gehydrateerd en daarnaast zorgt aftersun ervoor dat jij je bruine teint langer vasthoudt.

Tips bij het zonnen:

Tip 1. Gebruik de juiste zonnebrandcrème: gebruik een hoge factor als je sneller verbrand, maar ook als je minder snel verband is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon.

Tip 2. Smeer regelmatig! Smeer jezelf minimaal elke 2 uur opnieuw in voor de optimale bescherming.

Tip 3. Weet wanneer je de zon moet vermijden: de zon is het sterkst tussen 12:00 uur en 15:00 uur. Zoek voldoende schaduw op als je denkt dat het nodig is!

​Er zijn verschillende soorten zonnebrandproducten. Per merk kan de substantie verschillen: een spray, lotion en crème bieden alle drie een even goede bescherming. Crèmes bevatten meer vetten die uitdroging van de huid kunnen voorkomen. Een ander voordeel van een crème is dat het niet bevriest: dat is belangrijk voor wintersporters.

Geen tijd of geen zin om in de zon te gaan zitten, of wil je toch een bruin kleurtje in de winter? Dan is een zelfbruiner nog een optie. De naam zegt het al, het is een manier om jezelf een bruin kleurtje te geven zonder dat je in de zon hoeft te zitten. Zelfbruiners zijn er in verschillende kleuren, zodat er altijd eentje is die bij jou huid past. Een zelfbruiner maakt je huid natuurlijk wat donkerder, maar houd wel rekening met je eigen huidskleur. Als je van jezelf een hele lichte huidkleur hebt, is het niet slim om een hele donkere zelfbruiner aan te brengen, de kleur is dan niet meer natuurlijk en daarnaast verschijnen er eerder vlekken.