Aftersun

Verantwoord zonnen is niet alleen insmeren voor of tijdens het zonnen, maar ook het gebruik van aftersun na het zonnen. Ondanks dat je je genoeg hebt ingesmeerd met de juiste zonbescherming kan je huid soms nog steeds trekkerig en droog aanvoelen. Vooral als je de hele dag in de zon gezeten hebt is de kans groot dat je huid een stuk droger is dan normaal. Aftersun zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt zodat je vochtbalans weer op peil raakt. Daarnaast heeft aftersun ook een verkoelende functie, het verfrist en kalmeert je huid wanneer je verbrand bent. Ook zorgt aftersun ervoor dat jij langer je bruine teint behoudt. Bovendien helpt het om de huid weer gladder en elastischer te maken, waardoor je direct verlost bent van het stugge, trekkerige gevoel.

Het beste moment om aftersun aan te brengen is na het douchen. Neem een koude of lauwwarme douche, zo verkoel je de huid en spoel je meteen de resten zonnebrand van je huid. Verzorg en verkoel je huid daarna met een verfrissende aftersun. Je zal denken dat je net zo goed een bodylotion kan gebruiken, maar aftersun koelt de verbrande huid extra en vangt vrije radicalen die door de zon in de huid zijn gekomen. Vrije radicalen kunnen voor huidveroudering en huidkanker zorgen.

Tip: Bewaar aftersun in de koelkast voor een extra verkoelend effect.

In ons assortiment vind je verschillende soorten aftersun waaronder: Aftersun Lotion, Aftersun Gel en Aftersun Spray. Al deze producten verkoelen en hydrateren je huid na de schadelijke stralen van de zon. De verschillende after sun producten zijn zowel te gebruiken door volwassenen en kinderen. Wist je trouwens dat je huid zich elke zonnestraal herinnert vanaf het moment dat je geboren bent? Smeren dus! Zowel met zonnebrand als aftersun. Je vindt in ons assortiment ook Aloe Vera Aftersun. Een After Sun Gel Aloe Vera is verkoelend en verzachtend.