Eyeliner

Eyeliner aanbrengen is voor velen een lastige klus, maar als het lukt maakt het je make-up look helemaal af. Er zijn vele eyeliners te vinden: gel eyeliner, vloeibare eyeliner en eyeliner in een stift vorm. Welke het fijnst is, is een persoonlijke voorkeur. Een gel eyeliner zit vaak in een potje en is het makkelijkst aan te brengen met een eyeliner kwastje, deze eyeliner is dekkend en blijft lang zitten. Een vloeibare eyeliner is wat lastiger om aan te brengen, maar je kan er wel erg precies mee werken. Een stift eyeliner is geschikt voor beginners, je kan hier namelijk een strakke lijn mee tekenen zonder dat je snel uitschiet of foutjes maakt.

Een eyeliner blijft het beste zitten in combinatie met een oogschaduw primer. Ook als je geen oogschaduw gebruikt is dit een handig product, het zorgt er namelijk voor dat de eyeliner of het oogpotlood dat je aanbrengt beter blijft zitten. Breng eventueel oogschaduw aan en begin daarna met het tekenen van een lijntje. Zorg dat je elleboog kan rusten op een vlak oppervlak, zodat je je hand stabiel kan houden. Teken een dun lijntje net boven je wimperrand en teken eventueel een ‘wing’. Een wing teken je door het lijntje vanaf je wimperrand net iets verder door te trekken, je tekent het lijntje richting het uiteinde van je wenkbrauw. Wil je meer weten over wat een wing is en hoe je deze tekent, lees dan ons blog over eyeliner. Als je uitgeschoten bent of je bent niet helemaal tevreden over je aangebrachte eyeliner, kan je foutjes makkelijk weer weghalen met een wattenstaafje en wat oogmake-up remover.

Weet je niet welke kleur je moet kiezen? Zwart is natuurlijk altijd goed, maar het is ook leuk om een keer te experimenteren met andere kleuren. Eyeliner kan je oogkleur extra laten opvallen, blauwe ogen komen bijvoorbeeld het best tot hun recht met aarde, oranje of bruine tinten, daarnaast staan de kleuren lila of blauw ook mooi bij mensen met blauwe ogen. Gebruik een paarse eyeliner als je groene of bruine ogen hebt, gouden, bronzen en roze tinten staan ook mooi bij bruine ogen. Zorg wel dat de eyeliner past bij de oogschaduw die je hebt aangebracht.