Primer

Primer is een product wat de basis kan zijn voor bijvoorbeeld onder je foundation. Met een make-up primer kan je een goede ondergrond creëren voor je make-up. Ook kan een primer zorgen voor een matte finish, dit is handig wanneer je snel een vette huid krijgt. Primers zijn meestal kleurloos en te verkrijgen in verschillende substanties. Primer crème is de meest bekende. Gel primer lijkt erg op de crème, alleen is de substantie doorzichtig en vergelijkbaar met een gel, deze is bijna altijd op waterbasis. Als laatste hebben we ook nog een primer spray, deze is erg handig aan te brengen en is makkelijk te verspreiden over de huid. Daarnaast heb je ook primers met een lichte tint in bijvoorbeeld de kleur groen, hiermee kun je rode plekken camoufleren. In ons assortiment vind je onder andere: Maybelline primer, NYX Primer, L'Oréal Primer en Max Factor primer

Wat voor een soort primer make-up je gebruikt is ook erg belangrijk. Heb jij een erg droge huid, dan is het goed om een wat vettere of vocht inbrengende primer te gebruiken. Heb je een wat vettere huid? Zijn je poriën goed zichtbaar? Dan is het juist goed om een matte primer te gebruiken die je poriën doet slinken.

Gezichtsprimer bevat vaak mineralen en vitamine, hierdoor is het vooral goed om altijd voor je make-up aanbrengt een primer gezicht te gebruiken. Sommige primers bevatten ook SPF (zonnefactor), mocht dit niet het geval zijn dan raden wij aan om een dagcrème met SPF aan te brengen onder je primer. Omdat primer vaak word gezien als het ‘schild’ tegen de invloeden van buitenaf zoals make-up, slaan we vaak door in de hoeveelheid product op de huid. Bij primer geld de regel: less is more. Hoe meer primer jij gebruikt, hoe minder goed je make-up zal blijven zitten, en het zal een minder mooie finish geven dan je had gehoopt. Om nog mooier resultaat te krijgen kan je na het aanbrengen van je make-up ook een fixing spray of setting spray gebruiken. Kies ook deze op basis van je wensen en je huidtype, zodat je altijd voorzien bent van een passend product.