De leukste beauty feitjes!

door Blisso
1 Maart 2024

Beauty is een groot begrip, er is veel informatie over te vinden. Wij leren jou graag meer over make-up en verzorging. Daarom hebben we voor jou een paar leuke beauty feitjes op een rijtje gezet.

1: Wist je dat make-up is ontstaan in Egypte? Ze gebruikte henna om hun nagels te kleuren, nog voor dat nagellak bestond. Voor hun ogen werd houtskool gebruikt.

2: Maar wie heeft nagellak dan uitgevonden? De Chinezen! Toen bestonden alleen de kleuren rood en zwart. Dit is al meer dan 5000 jaar geleden. De nagellak bestond uit een mix van eiwitten, bijenwas, gom en gekleurde poeder.

3: Wist je dat een vrouw gemiddeld 1 lipstick per jaar opeet? Dat is zo’n 3,5 kilo. En 5% van alle lipstick die je draagt blijft achter op glazen, kleding en mannen!

4: Wist je dat mannen gemiddeld 5 seconden langer kijken naar een vrouw met rode lippenstift?

5: Wist je dat vrouwen gemiddeld twee jaar van hun leven spenderen in de badkamer? Gemiddeld 58 dagen daarvan worden besteed aan ontharen en gemiddeld 330 uur aan het aanbrengen van make-up.

6: Wist je dat mascara het meest gebruikte product is onder vrouwen?

7: En mocht je je afvragen hoe mascara is ontstaan.. Mascara is in ongeveer 1920 uitgevonden door een man die steenkoolpoeder met vet vermengde. Eyeliner kwam pas later, in de jaren 50 namelijk. Vrouwen trokken toen hun eyeliner helemaal door tot aan hun slapen!

8: Met make-up naar bed gaan verouderd je huid 7 keer zo snel!

9: Wist je dat je nagellak sneller droogt door je handen onder een koude kraan te houden?

10: Waarom houden vrouwen hun mond open tijdens het aanbrengen van mascara? Dit komt doordat je minder snel knippert met je mond open!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »