Hoe breng ik lipstick aan?

door Blisso
31 Augustus 2022

Lippenstift wordt dagelijks door vele vrouwen over de hele wereld gebruikt. Het is een bekend en veel gebruikt make-up product wat een prachtige touch kan geven aan je look. Bovendien zijn lipsticks verkrijgbaar in alle kleuren die je kan bedenken, bijvoorbeeld paars, blauw of roze.

Kleuren en formules
Kies om te beginnen een lippenstift die past bij jouw huidtype. Bij een lichte huid staan abrikooskleurige nudes, roze tinten en rood mooi. Bij een medium huid kan je het beste kezen voor een donker roze of -rode lipstick. Een olijfkleurige huid wordt blij van bruintinten of juist een bessenkleur, oranje en dieprood. Heb je een donkere huid? Kies dan voor koper, brons, paars of bordeauxrood. Natuurlijk mag je elke kleur dragen en zijn er geen regels gebonden aan het dragen van lippenstift. Naast verschillende kleuren, heb je ook verschillende formules; lipsticks met een matte finish en lipsticks met een glimmende finish. Een matte lippenstift kan je ook glimmend maken door een lipgloss aan te brengen. Heb je de juiste kleur gekozen? Dan kan je beginnen met stiften van je lippen.

Langhoudende lipstick
Om de lippenstift de hele dag te laten zitten, kan je beginnen met een lip primer. Het is natuurlijk niet fijn om de hele dag voor de spiegel te staan om je lippen bij te werken. De lip primer zorgt ook nog eens voor een langhoudend en egaal effect. Je lip bevat kleine rimpeltjes, deze worden steeds beter zichtbaar naarmate je ouder wordt. Om deze op te vullen kan je een lip primer aanbrengen, de lipstick zal er egaler en mooier uitzien.

Lipliner aanbrengen
Voor het allerbeste resultaat kan je ook nog een lipliner in dezelfde kleur als de lippenstift gebruiken. Met een lipliner omlijn je je lippen, hierdoor zal de lipstick niet vervagen of buiten de lijnen van je lip gaan zitten. Bovendien zal de lipstick langer blijven zitten en hoef je dus minder vaak je lippen bij te werken. Wil je optisch iets grotere lippen creëren? Teken dan met de lipliner iets over je natuurlijke liplijn heen, teken niet te ver buiten je lippen, want dan ziet het er nep uit.

Lipstick aanbrengen
Na de lipliner is het tijd voor de lipstick. Eigenlijk is het simpel: je kleur de rest van je lippen in, waar nog geen lippotlood is aangebracht. Dit kan je doen met een kwastje of met de lipstick zelf, met een kwastje kan je iets preciezer te werk gaan en kom je overal makkelijk bij, het kost wel iets meer tijd. Open je mond lichtjes, zo kan je de lipstick makkelijker in de mondhoek aanbrengen. Begin bij je cupido boog (het midden van de bovenste lip) en werk naar de mondhoek toe. Houd je van een glimmend effect? Breng dan nog een laagje lipgloss aan over de lippen.

Meer weten over lippenstift? Lees dan onze andere blogs: Welke lippenstift geeft niet af? Rode lippenstift aanbrengen. Welke soort lipstick past bij jou?  Welke kleur lippenstift past bij jou? Welke lipstick blijft het langst zitten? Hoe blijft lippenstift langer zitten? Lipstick merken. 8 weetjes over je lippen. Hoe verwijder je lippenstift? Lipstick tips. Waar wordt lippenstift van gemaakt?

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »