Rode lippenstift aanbrengen

door Blisso
14 April 2020

Rode lippenstift is hartstikke mooi, mits je het goed aanbrengt. Rode lippen passen bij veel looks, maar je kunt ook alleen rode lipstick aanbrengen en je ziet er al verzorgd uit. Heb jij moeite met het aanbrengen van rode lippenstift? Wij geven jou een paar tips die je kunnen helpen.

Welke kleur lipstick
Allereerst is het belangrijk dat je de goede kleur kiest. Nu hoor ik je denken: ik heb toch al een kleur gekozen? Dat klopt, maar iedere lippenstift heeft een andere ondertoon. Bovendien kun je ook nog kiezen uit bijvoorbeeld bordeaux rood, lichtrood of neon rood. Mocht je niet zo goed weten welke kleur bij jou past kun je ons blog lezen over welke lip kleur het beste bij jou past.

Tip: Wanneer je een matte lipstick gebruikt zullen velletjes sneller opvallen. Scrub daarom voor het aanbrengen van matte lipstick je lippen.

Rode lipstick aanbrengen
Wanneer je de juiste kleur lippenstift hebt gekozen is het tijd om je lippen te voorzien van een mooi kleurtje. Wanneer je een felle kleur gebruikt zul je foutjes sneller zien en bovendien is het lastig om dit nog te corrigeren. Vooral wanneer je met een long lasting lipstick werkt blijft de kleur vaak nog zichtbaar op de huid. Om ervoor te zorgen dat je de liplijn van je lippen precies kan tekenen, kun je een lipliner gebruiken. Een lipliner heeft een smalle punt, hierdoor kun je strakke lijnen tekenen en zul je minder snel uitschieten. Bovendien zorgt een lipliner er ook voor dat je lippenstift niet vervaagd en dus langer blijft zitten. Wanneer je je lippen hebt omlijnt met een lipliner zal het er hoogstwaarschijnlijk uitzien als een make-up look uit de jaren 90. Gelukkig is het nu tijd om de lippen in te kleuren. Mocht je een vaste hand hebben kun je de lipstick gewoon aanbrengen met de lipstick zelf. Een liquid lipstick heeft altijd een handige applicator waar je de kleur mee aan kunt brengen. Als je de kleur echt perfect en vlekkeloos wilt aanbrengen kun je het beste gebruik maken van een lip brush. Breng wat van de lipstick aan op de lip brush en begin in het midden van je lippen. Bij de mondhoeken is het belangrijk om precies te werken. Je kunt het beste vanuit de mondhoek, langs de getekende lipliner naar de binnenkant van je lip kleuren.

Lipsealer
Ken jij dit product al? Een lipsealer draag je over je lippenstift heen als een soort topcoat. De lipsealer zorgt ervoor dat je lippenstift langer blijft zitten en bovendien niet afgeeft. Je kunt het vergelijken met en topcoat voor over je nagellak, maar dan voor je lipstick.

Meer weten over lippenstift? Lees dan onze andere blogs: Welke lippenstift geeft niet af? Hoe breng ik lipstick aan? Welke soort lipstick past bij jou?  Welke kleur lippenstift past bij jou? Welke lipstick blijft het langst zitten? Hoe blijft lippenstift langer zitten? Lipstick merken. 8 weetjes over je lippen. Hoe verwijder je lippenstift? Lipstick tips. Waar wordt lippenstift van gemaakt?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »