Welke kleur foundation past bij jou?

door Blisso
9 Februari 2022

Het kiezen van de juiste Foundation kleur is lastig, vooral omdat je huidskleur vaak niet het hele jaar precies hetzelfde is. Bovendien speelt de ondertoon van je huid ook nog een rol bij het kiezen van de juiste Foundation. Geen idee waar je moet beginnen? Wij geven jou wat tips voor het kiezen van de juiste Foundation kleur!

Tip 1. Test de kleur van je foundation altijd in natuurlijk daglicht. Het licht in de badkamer kan de kleur er heel anders uit laten zien, loop daarom altijd even naar buiten om de kleur te testen.

Tip 2. Zoek uit welke ondertoon je hebt. Ondertonen kun je verdelen in koel en warm, maar er zijn ook huidjes met een hele roze of olijfkleurige ondertoon. De beste manier om te ontdekken welke ondertoon je hebt is door naar de aders op je pols te kijken. Zijn je aders blauw of paars? Dan heb je een koele ondertoon. Als ze meer groen zijn heb je een warme ondertoon.  

Tip 3. Breng wat Foundation aan op je kaaklijn om de kleur te testen. Breng het niet aan in je nek, want je nek heeft vaak een andere kleur dan je gezicht. Je gezicht komt meer in de zon en is dus vaak wat donkerder.

Tip 4. Bepaal voor welke finish je wilt gaan; Full Coverage of een lichtere dekking. Naast het kiezen van de juiste kleur speelt de finish ook een grote rol. Een lichtere dekking blend wat meer samen met je huid en is wat luchtiger. Een foundation met volledige dekking laat als het goed is geen enkel stukje meer van je eigen huidskleur zien. Blend de kleur ook altijd door naar de nek om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te houden.

Tip 5. Gebruik de filters op onze website om te kiezen tussen lichte, medium en donkere Foundation kleuren. Dit maakt het zoeken van de juiste Foundation en kleur wat makkelijker, omdat er al zo een heleboel kleuren afvallen!

Meer weten over foundation? Lees dan onze andere blogs. De meest voorkomende fouten bij het aanbrengen van foundation. Goede foundation. Beste foundation. Goed dekkende foundation, Beste foundation oudere huidWat is foundation? Hoe breng je foundation aan? Welke foundation past bij jou?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »