Welke foundation past bij jou?

door Blisso
30 Maart 2022

Er zijn ontzettend veel foundations te krijgen; vloeibare foundation, stick foundation, poeder foundation en foundation in de vorm van een mousse. Het kiezen van de juiste soort is erg belangrijk, het resultaat zal dan namelijk het mooiste zijn. Een poeder foundation kan de droge huid namelijk nog droger laten lijken, terwijl het product de vette huid juist mooi mat maakt.

Soorten foundation
We sommen alle foundations eerst even voor je op:
- Vloeibare Foundation
- Foundation Stick
- Mousse Foundation
- Cream Foundation
- Poeder Foundation
- Minerale Foundation

Alle bovenstaande foundations kun je vinden in ons assortiment. Iedere foundation heeft zijn voor- en nadelen, maar alle producten hebben dezelfde functie, namelijk het egaliseren van je huid. Foundation wordt vaak gebruikt door vrouwen die wat oneffenheden hebben, maar ook als je van jezelf een erg egale huid hebt kan een foundation je huid net wat mooier maken. Bovendien zal andere make-up ook beter blijven zitten, zie het als een basis!

Jouw huidtype
Maar welke foundation past nou bij jou? Het is belangrijk om een foundation te kiezen die aansluit bij jouw huidtype. Weet je niet wat jouw huidtype is? Lees dan even onze blogs over gezichtsverzorging. Bij een vette huid zal je bijvoorbeeld merken dat je snel gaat glimmen en je een vettig laagje op je huid voelt. Een droge huid voelt juist weer erg trekkerig aan, ook zullen er snel droge plekjes ontstaan bij een droge huid, wat een foundation alleen maar meer kan laten opvallen.

Foundation voor de droge huid
Wat goed helpt is om bij een droge huid bijvoorbeeld te gaan voor een vloeibare of creamy foundation die speciaal gemaakt is voor de droge huid. Tegenwoordig hebben veel foundations een verzorgende formule met hydraterende ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Dit zal de huid egaliseren en tijdens het dragen ook nog eens verzorgen. Een Foundation Stick kan ook goed als je een drogere huid hebt, deze heeft namelijk ook vaak een wat vettere formule.

Foundation voor de vette huid
Heb jij juist het tegenovergestelde, namelijk een vette huid? Dan kun je de stick foundation beter links laten liggen. Een Poeder Foundation is namelijk het meest geschikt voor jou. Natuurlijk is het ook afhankelijk voor welke finish je wilt gaan. Een Poeder Foundation zal de huid erg matteren, wat de meesten met een vette huid wel fijn vinden. Houd je juist van een glowy effect? Dan kan je bijvoorbeeld ook een Vloeibare Foundation kiezen met een olie vrije formule. Er zijn tegenwoordig genoeg foundations te vinden waar geen olie in zit, hierdoor gaat je huid ook minder snel glanzen. Zorg wel dat je de vloeibare foundation altijd goed fixeert met een poeder.

Foundation voor de gemengde huid
Een gemengde huid is zowel droog als vet, hierdoor is het lastig om de juiste producten te vinden. Als je dit huidtype hebt raden wij aan om een foundation te kiezen die goed hydrateert. Een droge, maar ook een vette huid heeft genoeg vocht nodig. Ga op zoek naar een foundation waar bijvoorbeeld hyaluronzuur in zit en die vrij is van olie.

Foundation voor de (acne) gevoelige huid
Als je een gevoelige huid hebt blijf je waarschijnlijk het liefst uit de buurt van alles wat met make-up en cosmetica te maken heeft. Maar tegenwoordig is er zoveel natuurlijke make-up te vinden dat dit echt niet nodig is! Zo zijn er bijvoorbeeld ook Minerale Foundations te vinden in ons assortiment, deze bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. Maar er zijn ook normale foundations te vinden die grotendeels natuurlijke ingrediënten bevatten, waardoor je huid minder snel rood wordt en heftig reageert. Minerale make-up is ook erg geschikt als je last hebt van acne, deze make-up verstopt de poriën namelijk niet, zodat de huid kan blijven ademen!

Foundation voor de normale huid
Heb jij geen kwaaltjes, een heel droge of juist hele vette huid? Dan heb je geluk en zal iedere foundation een mooi resultaat geven!

Meer weten over foundation? Lees dan onze andere blogs. De meest voorkomende fouten bij het aanbrengen van foundation. Goede foundation. Beste foundation. Goed dekkende foundation, Beste foundation oudere huidWat is foundation? Hoe breng je foundation aan? Welke kleur foundation past bij jou?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »