Goede foundation

door Blisso
16 Juli 2020

Een goede foundation die precies past bij jouw huidskleur en huidtype is lastig te vinden, er zijn zo ontzettend veel verschillende foundations te vinden. Welk merk kies je? Welke kleur? En welke formule werkt het beste voor jou?

Foundation kleur
Om kleurverschil te voorkomen is het belangrijk om de juiste kleur foundation te dragen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende kleuren foundation te vinden. Bovendien bestaan er tegenwoordig ook foundations met verschillende ondertonen, zodat de kleur, maar ook de ondertoon bij je past. Om te testen of de kleur goed bij je past kun je een klein beetje op je kaak aanbrengen, zo kun je goed zien of de kleur overeenkomt met je eigen huidskleur.

Foundation formule
Naast de juiste kleur is het kiezen van een goede formule ook niet erg onbelangrijk. Als je wilt dat je foundation er flawless uit ziet is het kiezen van de juiste formule eigenlijk essentieel. Een foundation voor de droge huid zal er bijvoorbeeld niet zo mooi uit zien als je juist een hele vette huid hebt. Kijk daarom goed naar voor welk huidtype de foundation is bedoelt. Als je een vette huid hebt kun je het beste een poeder foundation gebruiken, hierdoor blijft je huid mat en ga je dus niet zo snel glimmen. Een foundation voor de droge huid bevat vaak hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur.

Populaire foundation
Wij kunnen je niet vertellen welke foundation echt ‘goed’ is, dat verschilt namelijk per persoon. Wel kunnen wij een paar populaire foundations voor jou op een rijtje zetten die erg geliefd zijn!

  • De Maybelline Fit Me Foundation is een foundation die de huid een egale, maar natuurlijke finish geeft. De foundation is verkrijgbaar voor verschillende huidtypes, zodat er voor iedereen een passende variant te vinden is.
  • De L'Oréal Infallible Foundation bestaat uit een combinatie van oliën, duurzame polymeren en pigmenten.
  • De L'Oréal True Match heeft een crème achtige textuur, waardoor het product makkelijk over de huid glijdt. Het effect van de foundation is natuurlijk en onzuiverheden worden dus minder zichtbaar. Bovendien bevat het product SPF 17!

Meer weten over foundation? Lees dan onze andere blogs. De meest voorkomende fouten bij het aanbrengen van foundation. Beste foundation. Wat is foundation? Goed dekkende foundation en beste foundation oudere huid. Hoe breng je foundation aan? Welke foundation past bij jou? Welke kleur foundation past bij jou?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »