Hoe breng je foundation aan?

door Blisso
8 Juni 2020

Foundation aanbrengen kan een lastig klusje zijn. Vind maar eens de juiste kleur en textuur die goed bij jouw huidtype past. Wel is dit een van de belangrijkste stappen bij het aanbrengen van je Make-up, foundation vormt namelijk de basis van je look. Op het gebied van foundation kun je niet genoeg tips krijgen.

Hoe begin ik?
Allereerst is het belangrijk om een foundation te vinden die past bij je huidtype. Heb je een vette huid? Dan kun je het best een poeder foundation gebruiken, deze geeft alleen wat minder dekking dan bijvoorbeeld een vloeibare foundation. Ben je toch op zoek naar veel dekking? Probeer dan eens een vloeibare foundation op waterbasis, dit product is geschikt als je een vette huid hebt maar toch de juiste dekking wilt. Om te voorkomen dat je toch teveel gaat glimmen, kun je over de foundation een poeder aanbrengen. Een poeder zorgt ervoor dat je make-up een matte finish krijgt, daarnaast zorgt poeder er ook voor dat je make-up de hele dag op ze plek blijft zitten. Heb je juist een droge huid? Dan past een vloeibare foundation op oliebasis het best bij jou, deze zorgt ervoor dat je huid niet verder uitdroogt en het brengt veel makkelijker aan. Als je de juiste textuur hebt gevonden, merk je dat het aanbrengen makkelijker gaat en zal ook het resultaat veel beter zijn! Het is slim om de foundation even op kleur te testen. Dit kun je het best doen door een beetje foundation aan te brengen op je kaak, zo kun je zien of de kleur matcht bij je hals. Want hoe vaak zie je niet dat mensen de verkeerde kleur foundation hebben gekozen? Al helemaal wanneer ze de kleur niet door hebben getrokken tot de hals. :)

Aanbrengen van Foundation
Als het aankomt op het aanbrengen van de Foundation is het belangrijk om te beginnen met een schone huid. Was je gezicht en breng vocht inbrengende crème aan. Wanneer de crème helemaal in de huid is ingetrokken kun je aan de slag gaan. Vind je het belangrijk dat je foundation de hele dag op ze plek blijft zitten? Gebruik dan een primer, deze breng je aan voordat je je foundation op doet zodat je make-up de hele dag blijft zitten. Ook zorg je ervoor dat je huid wat gladder wordt. Vervolgens is het tijd om de foundation aan te brengen! Maar hoe? Er zijn veel tools om dit te doen maar de beste manier is met een sponsje. Je drukt het product als het ware in je huid, zodat het er natuurlijk uitziet. Werkt super als je het ’masker effect’ wilt vermijden. Daarnaast kun je foundation ook aanbrengen met een foundation kwast, deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. De ‘Stippling brush’ is een goede kwast als je wilt gaan voor een luchtig resultaat, de kwast zorgt er namelijk voor dat de foundation geen strepen achterlaat. Nog een andere optie is de ‘foundation brush’, deze kwast zorgt voor een egaal en dekkend resultaat. Als de foundation erop zit, is het tijd voor de poeder. Ook dit is een belangrijke stap bij de basis van je make-up. Deze stap zorgt er namelijk voor dat de foundation blijft zitten.

BB-Cream en CC-Cream
Ben je geen fan van de ‘foundation look?’ Dan is een getinte dagcrème misschien meer iets voor jou. Je hebt verschillende varianten: BB-Cream, CC-Cream en DD-Cream. BB-Cream staat voor: ‘Blemish Balm’ en is de populairste versie. Dit product is eigenlijk een lichtere versie van foundation, ideaal als je geen zin hebt in een full-face make-up look. Daarnaast heeft deze crème een herstellende werking voor je huid. CC staat voor: ‘Color Correction’. Deze dagcrème hydrateert en egaliseert je huid. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar; een abrikooskleurige, deze geeft je huid iets meer kleur; een groenkleurige, deze helpt bij het verminderen van rode vlekjes en daarnaast is er ook een variant zonder kleur.

Totaalplaatje
Na de foundation kun je je look afmaken met producten die jij mooi vindt. Wees creatief, draag wat je zelf mooi vindt en vooral ook waar je je goed bij voelt. Probeer veel uit en speel met verschillende producten om erachter te komen wat bij jou past. Bij Blisso vind je verschillende producten en tools zodat je jouw foundation met het mooiste resultaat aan kunt brengen.

Meer weten over foundation? Lees dan onze andere blogs. De meest voorkomende fouten bij het aanbrengen van foundation. Goede foundation. Beste foundation. Goed dekkende foundation, Beste foundation oudere huidWat is foundation? Welke foundation past bij jou? Welke kleur foundation past bij jou?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »