De meest voorkomende fouten bij het aanbrengen van Foundation

door Blisso
24 Maart 2021

Foundation wordt dagelijks door veel vrouwen over de hele wereld gebruikt om de huid egaler te maken. Het product is door de jaren heen veranderd en verbeterd, dit geld helaas niet voor de manier van aanbrengen. Tot op de dag van vandaag zien we nog steeds veel voorkomende fouten op het gebied van foundation; de verkeerde kleur of een te dikke of niet goed geblende laag. Wij zetten de meest voorkomende fouten voor jou op een rijtje, zodat jij ze in ieder geval kan voorkomen!

Verkeerde kleur
Een van de meest bekende en ook meest opvallende fouten is het dragen van de verkeerde kleur. In de winkel leek het een goede match te zijn, in het licht van de badkamer ook nog wel, maar eenmaal buiten in het daglicht is het toch niet helemaal wat je verwachtte. Vaak is de kleur te donker of te oranje, maar een te lichte kleur is ook een veel voorkomende fout. Dat is natuurlijk zonde, want foundation is er om je huid juist mooier te maken. Probeer je foundation daarom voor je hem naar buiten draagt even te testen op je kaak, vergeet niet om het even in natuurlijk daglicht te bekijken.

Blenden, blenden, blenden
Is het niet de verkeerde kleur, dan zijn er wel vlekken te zien. Probeer daarom je foundation altijd heel goed uit te blenden, dit kan met een kwast of make-up spons. Om vlekken te voorkomen is het belangrijk om te beginnen met een goede basis, zorg voor een gereinigde huid en vergeet niet om een dagcrème aan te brengen. Let op, wanneer je een kwast gebruikt kunnen er sneller strepen ontstaan. Gebruik daarom een geschikte kwast die bedoelt is voor het blenden van je foundation.

Verkeerde ondertoon
De kleur van je foundation kan dan wel kloppen, ze hebben ook nog allemaal een verschillende ondertoon. Ondertonen zijn te verdelen in koel en warm, maar je hebt ook huidjes met een sterke rode ondertoon of een olijfkleurige ondertoon. Om erachter te komen welke ondertoon je hebt, kan je naar de aders (op je pols) kijken. Wanneer je aders blauw of paars zijn hebt je een koele ondertoon, wanneer deze groen zijn heb je een warme ondertoon. Ontdek dus eerst welke ondertoon je hebt en let daar goed op bij het aanschaffen van een foundation.

Een pompje teveel..
We weten dat het verleidelijk is om veel foundation te gebruiken, al helemaal wanneer je toch de roodheden of onzuiverheden door de foundation heen ziet verschijnen. Ons advies: gebruik niet te veel, ga niet lagen over lagen aanbrengen. Dit zal ervoor zorgen dat de foundation gedurende de dag ophoopt en dit zal er niet mooier uit gaan zien. Gebruik genoeg voor je hele gezicht, maar ga dus niet te veel plamuren. Bovendien is het zonde om je te verstoppen achter een foundation masker, onzuiverheden en puistjes zijn menselijk.

Meer weten over foundation? Lees dan onze andere blogs. Goede foundation. Beste foundation. Goed dekkende foundation en beste foundation oudere huid. Wat is foundation? Hoe breng je foundation aan? Welke foundation past bij jou? Welke kleur foundation past bij jou?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »