Makeup 90's

door Blisso
23 Januari 2021

In de jaren 90 waren er enkele opvallende en niet altijd even mooie trends te zien. Niet alleen op het gebied van make-up, maar er waren ook andere beauty trends te zien. Zo hadden de vrouwen vaak gekke en opvallende kapsels.

Lipgloss
Opvallende, glitter lipgloss was in de jaren 90 echt een trend. Dit make-up product wordt tot op de dag van vandaag nog steeds veel gedragen door vrouwen.

Glitter oogschaduw
Ook glitter oogschaduw is een make-up product wat veel werd gedragen, ook in combinatie met een glitter lipgloss. Vaak werd er ook hele felle oogschaduw gebruikt, licht blauw, roze of groen bijvoorbeeld.

Dunne wenkbrauwen
In de jaren 80 waren dikke, volle wenkbrauwen helemaal in. In de jaren 90 veranderde dit volledig en werden de wenkbrauwen flink geëpileerd. Er bleven dunne, smalle lijnen achter en ze werden met een potlood dik aangezet.

Lipliner
Lipliner werd gebruikt voor het omlijnen van de lippen. In de jaren 90 werd het echter mooi gevonden om de kleur van de lipliner niet te laten matchen met de kleur van je lipstick. Zo werd er bijvoorbeeld een donkerrode lipliner gebruikt in combinatie met een lichtroze lipstick.

Bleke huid en rode lippen
Wat ook hip was in deze tijd was een bleke huid in combinatie met hele rode lippen. Ook de bruine lip was een opvallende trend in de 90’s. Vrouwen gebruikte witte poeder over het gezicht en brachten een donkere lipstick aan.

Veel mascara
Tot slot werd er veel mascara op de wimpers aangebracht, zelf zoveel dat er bijna spinnenpoten wimpers ontstonden.

Wil je meer weten over make-up? Lees dan onze andere blogs: Makeup 70sDag Make Up, Mooie Make Up, Kerst Make Up, Make Up Bril, Makeup 80s, Nude Makeup, Make Up Kopen, Basis Make Up, Make Up Merken en Make Up Bestellen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »