Makeup 70s

door Blisso
23 Augustus 2022

Make-up bestaat al heel wat jaren, door de jaren heen is het ontwikkeld en tot op de dag van vandaag worden er nieuwe producten op de markt gebracht. Net al bij fashion kent make-up trends, wij vertellen jou meer over de make-up trends in de jaren 70!

Feminisme
De bevrijding en het feminisme van vrouwen nam toe en dit had impact op de reclame en de cosmetica-industrie. Om nooit een verkoop te missen begonnen sommige merken zich af te wijken van ouderwetse afbeeldingen van vrouwen als huisvrouwen om een beroep te doen op de nieuwe onafhankelijke vrouw. Feminisme vormde een dilemma voor het dragen van make-up, vrouwen wilde door het dragen van make-up namelijk niet als seks object worden gezien. Dit leidde ertoe dat consumenten meer natuurlijke producten wilden, in de overtuiging dat schoonheid van binnenuit kwam. De schoonheidsindustrie was blij om producten aan te bieden die werden omschreven als natuurlijk. Zo konden vrouwen make-up blijven dragen, zonder dat ze zich onzeker voelden rondom de hele situatie.

Make-up in de jaren 70
In de jaren 70 waren er een paar make-up producten die op bepaalde plekken van het gezicht werden aangebracht. Zo werd er glanzende oogschaduw gedragen op de oogleden, daarnaast brachten vrouwen mascara aan op onder- en boven wimpers. De wenkbrauwen bleven natuurlijk, alleen doorgekamd en voorzien van een laagje doorzichtige mascara om de haartjes in model te houden. Lichte, vloeibare formules en parelachtige poeders werden gebruikt voor een gezonde glans en bronzer poeders werden over het hele gezicht aangebracht. Ook werd er rouge gebruikt, dit brachten ze aan op de appeltjes van de wangen. Tot slot gebruikten de vrouwen doorzichtige gloss en roze of nude lipstick.

Wil je meer weten over make-up? Lees dan onze andere blogsMakeup 90's, Dag Make Up, Mooie Make Up, Kerst Make Up, Make Up Bril, Makeup 80s, Nude Makeup, Make Up Kopen, Basis Make Up, Make Up Merken en Make Up Bestellen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »