Welke kleur concealer past bij jou?

door Blisso
13 Januari 2022

Gebruik jij wel de juiste kleur concealer? Concealer is bedoeld om onzuiverheden mee te bedekken en de huid egaler te maken. Wel is het heel belangrijk om de juiste kleur te gebruiken, anders werkt het product averechts. Maar welke kleur concealer past nou bij jou?

Welke kleur concealer bij jou past is natuurlijk afhankelijk van je huidskleur en je ondertoon. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat je precies wilt camoufleren. Wil je donkere kringen bedekken? Dan kan je het beste een concealer gebruiken die een tintje lichter is dan jouw huidskleur. Wil je de concealer gebruiken om pigmentvlekken of puistjes te camoufleren?

Ondertoon
Zoek uit welke ondertoon je hebt. Ondertonen kun je verdelen in koel en warm, maar daarnaast zijn er ook huidjes die een hele roze of olijfkleurige ondertoon hebben. De beste manier om dit te ontdekken is door naar de aders op je pols te kijken. Zijn je aders blauw of paars? Dan heb je een koele ondertoon. Als ze meer groen zijn heb je een warme ondertoon. 

Kleur testen
Je kunt de kleur van je concealer het beste even testen op je kaaklijn, zo zie je of de kleur matcht met je eigen huidskleur. Maar breng de concealer ook vooral even aan op de donkere kringen bijvoorbeeld, want zo zie je pas echt of de kleur goed past. Een concealer die je onder je ogen aanbrengt mag ook wel een tintje lichter zijn, dat licht het mooi op, wat zorgt voor een stralende en opgelichte blik.

Concealer aanbrengen
concealer aanbrengen is gelukkig niet moeilijk. Je brengt het aan voor of juist na je foundation en het aanbrengen kan met een make-up spons, met je vingers of met een kwastje. Er zijn speciale concealer kwastjes te vinden waar je het product goed mee kunt uitblenden.

Wil je meer weten over concealer? Lees dan ook onze andere blogs: Goede concealerconcealer aanbrengen, beste concealer, beauty hacks met concealer, color correcting, wat is concealer? Hoe gebruik je concealer?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »