Hoe gebruik je concealer?

door Blisso
13 September 2021

De eerste commerciële concealer die ooit gemaakt is, is de Erace van Max Factor. Deze werd gelanceerd in 1938, om oneffenheden te maskeren. Maar hoe breng je het nou aan?

Concealer is een makkelijk product om aan te brengen, als je weet waar het moet. Eerst moet je bepalen waarom je het wilt gebruiken, wil je namelijk de concealer gebruiken om ‘s ochtends even snel een rood plekje te verbergen? Of wil je het in je routine gebruiken om de beste gedeeltes van je gezicht te accentueren?

Als je een rood plekje wilt verbergen kun je het beste een concealer aanschaffen die een soortgelijke huidskleur heeft als die van jouw gezicht. Zo kun je ‘s ochtends heel gemakkelijk even met een klein kwastje of je vinger, een rood plekje verbergen.

Wil je echt voor het dagelijkse aanbrengen gaan, kun je het beste een concealer nemen die een tintje lichter is dan je huidskleur. Zo kun je met bronzer een mooi contrast maken, zodat je beste kenmerken in de spotlight komen te staan. Op de foto kun je een precies beeld zien van hoe dat moet.

Maar waarmee kun je de concealer het beste aanbrengen?
Om een vlekje te verbergen is het, het makkelijkst om natuurlijk even je vinger te gebruiken. Maar dan is het meestal oneven, en het is niet zo precies.

Je kunt de concealer ook met een kwastje aanbrengen, een foundation kwast of een oogschaduwkwastje zijn allebei hele goede opties. Natuurlijk zorgt een concealer kwast voor het beste resultaat. Een oogschaduwkwastje is alleen wel wat preciezer. Zorg er wel voor dat het kwastje van goede kwaliteit is, anders kun je strepen zien. Daarnaast kun je natuurlijk ook een vochtige beautyblender gebruiken, maar die zijn helaas niet zo precies als een kwastje.

Wat voor soorten concealer zijn er?
Concealer stick
Concealer stick is het makkelijkst om aan te brengen, doordat het niet vloeibaar is heb je geen last van geknoei. Het is ook makkelijk om op de goede plekken aan te brengen. Het voordeel is ook dat concealer stick een vaste crème is, dus kan het niet zo snel opdrogen als bijvoorbeeld vloeibare concealer.

Vloeibare concealer
Met vloeibare concealer kun je de dikte heel makkelijk reguleren. Vloeibare concealer kun je namelijk opbouwen, het is ook heel makkelijk om te blenden met je vinger. Als je vloeibare concealer aanbrengt moet je wel snel werken om dat het een beetje kan opdrogen, als het opgedroogd is wordt het stug en moeilijk om te blenden. Dit heeft ook zijn voordelen, je kunt het dan namelijk heel makkelijk opbouwen. Als dat ene rode plekje niet weg is met één laagje, doe je er gewoon twee!

Concealer crème
Een concealer crème ziet er het natuurlijkst uit, omdat het de huid heel glad maakt. Als het waren breng je een nieuw laagje op je gezicht aan. Bij concealer crème kun je het makkelijkst primer overslaan, omdat de crème je huid toch al egaal maakt. Primer overslaan zorgt er wel voor dat het niet zo goed blijft zitten.

Concealer palette
Met een concealer palette kun je alle kanten op, je kunt namelijk kiezen voor een concealer palette met allerlei kleuren. Zo heb je concealer paletten die rood/oranje tinten hebben, die kun je gebruiken als colour corrector voordat je de foundation of concealer aanbrengt.

Wat kun je doen om er voor te zorgen dat je concealer op zijn plek blijft?
Een primer is natuurlijk het belangrijkst, een primer zorgt voor een plakkerige beschermlaag tussen jouw huid en je concealer of foundation. Het plakkerige is ontzettend fijn, omdat dan de concealer makkelijker en langer blijft zitten.

Daarnaast heb je ook setting powder (ook wel loose powder genoemd), dit zorgt ervoor dat alles op zijn plek blijft zitten. Dit maakt je huid ook heel mooi mat en egaal. Als aller laatste kun je ook setting spray gebruiken, fixing spray heeft hetzelfde effect als setting powder, alleen ziet je huid er wat glanzender uit.

Wil je meer weten over concealer? Lees dan ook onze andere blogs: Goede concealer, beste concealer, concealer aanbrengen, welke kleur concealer past bij jou? Wat is concealer? Beauty hacks met concealer, Color Correcting.

Reacties
Larissa
14 Sep 2021
Klinkt goed allemaal! Ik ga de website maar eens doorspitten om de jusite concealer te vinden!
Anette
14 Sep 2021
Wat een fijn helder verhaal! Ik ga het snel een keer uitproberen!
Marc
13 Sep 2021
misschien moet ik er een kopen!
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »