Color Correcting

door Blisso
20 Mei 2020

Misschien heb je wel eens van de term color correcting gehoord. Met color correcting kun je imperfecties in het gezicht camoufleren. De basis van kleurcorrectie is het kleurenwiel, een soort regenboog waar alle kleuren in voor komen. De kleuren die recht tegenover elkaar staan zijn perfect om te corrigeren, want samen vormen ze een neutrale basis. Wij vertellen jou meer over welke kleuren je het beste kunt gebruiken voor huidproblemen die je zou kunnen camoufleren.

Concealer kleuren
Lichtroze: deze kleur neutraliseert plekken met een blauwe ondertoon op een lichte huid. Deze kleur zou je dus kunnen gebruiken om donkere kringen mee te camoufleren.
Perzik: neutraliseert plekken met een blauwe ondertoon op een medium huid. Deze kleur zou je dus kunnen gebruiken om donkere kringen mee te camoufleren.
Oranje-roze: verbergt donkere kringen op een donkere huid. Deze kleur zou je dus kunnen gebruiken om donkere kringen mee te camoufleren.
Groen: camoufleert en vermindert roodheid, handig voor het camoufleren van onzuiverheden. Deze kleur is geschikt voor het verbergen van puistjes, rode vlekken of andere rood heden in het gezicht.
Lavendelpaars: neutraliseert gele plekken.
Wit: werkt oplichtend in het gezicht.
Geel: neutraliseert paars, handig camoufleren van adertjes en donkere kringen.
Blauw: neutraliseert oranje, ideaal voor het bedekken van pigmentvlekjes.

Foundation en poeder
Als je de kleur aan hebt gebracht die jouw huidprobleem camoufleert zal het er vaak een beetje gek uitzien. We willen geen rode, groene of gele vlek op ons gezicht dus daarom gaan we aan de slag met foundation. Je kunt er ook voor kiezen om een concealer in dezelfde kleur als je huid aan te brengen over de gekleurde plek, dit zal zorgen voor nog meer dekking. Als je je foundation of concealer hebt aangebracht zou je eventueel ook nog een poeder kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag goed blijft zitten!

Wil je meer weten over concealer? Lees dan ook onze andere blogs: Goede concealer, beste concealer, concealer aanbrengen, welke kleur concealer past bij jou? Wat is concealer? Beauty hacks met concealer, hoe gebruik je concealer?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »