Concealer aanbrengen

door Blisso
3 Augustus 2020

Iedereen heeft er wel is last van; wallen en onzuiverheden, meestal wanneer we vermoeid zijn of veel last van stress hebben. Bovendien heb je ook niet altijd de tijd om goede nachtrust te nemen, er zullen dan snel wallen en onzuiverheden ontstaan. Er zijn een paar manieren om deze 2 boosdoeners wat minder op te laten vallen.

Groene concealer?
Wallen en onzuiverheden zijn het makkelijkst weg te werken met concealer. Concealer heb je in veel kleuren, je kan gaan voor een concealer in de kleur van je huid of voor een kleur corrigerende concealer, dit is een concealer in een aparte kleur die je aanbrengt om verkleuring in de huid te verbergen. Deze kleuren neutraliseren of camoufleren dus de plekken waar je het nodig hebt.

Er zijn een paar kleuren concealer:

Lichtroze: deze kleur neutraliseert plekken met een blauwe ondertoon op een lichte huid.
Perzik: neutraliseert plekken met een blauwe ondertoon op een medium huid.
Oranje-roze: verbergt donkere kringen op een donkere huid.
Groen: camoufleert en vermindert roodheid, handig voor het camoufleren van onzuiverheden.
Lavendel paars: neutraliseert gele plekken.
Wit: werkt oplichtend in het gezicht.
Geel: neutraliseert paars, handig camoufleren van adertjes en donkere kringen.
Blauw: neutraliseert oranje, ideaal voor het bedekken van pigmentvlekjes.

Dan heb je ook nog de normale concealer, als je deze gaat gebruiken moet je natuurlijk kiezen voor een kleur die het dichtst bij je huidskleur ligt. Als je weet wat je welke plek je wilt camoufleren en welke kleur je ervoor moet gaan gebruiken, kan je de concealer aanbrengen. Concealer kan worden aangebracht met een kwastje, met je vingers of met een make-up spons. Zorg dat de attributen waar je de make-up mee aanbrengt schoon zijn, zorg ook dat je je handen wast voor het aanbrengen van de concealer als je je handen gaat gebruiken. Breng de concealer lichtjes in kleine hoeveelheden aan op de plek die je wilt camoufleren, zorg dat je de concealer goed uitblend, anders krijg je een vlek op je gezicht.

Foundation aanbrengen
Na het aanbrengen van je concealer is het tijd voor foundation. Over de kleur corrigerende concealer moet altijd een foundation worden aangebracht, anders zal je de kleuren blijven zien. Je wallen mogen dan wel bedekt zijn, een roze of groene vlek is ook niet erg flatterend. Breng de foundation met een deppende beweging over de concealer aan, als je gaat wrijven vervaag je de concealer en verdwijnt deze dus. Door deppende bewegingen te maken blijft de concealer goed zitten en zal de kleur voor de buitenwereld niet meer te zien zijn.

Poeder als extra dekking
Het is heel erg belangrijk om de plek waar je concealer hebt aangebracht goed af te poederen, door poeder te gebruiken zal de aangebrachte concealer beter en langer blijven zitten. De concealer zal zich minder snel ophopen in lijntjes of rimpels en bovendien zal de huid minder snel gaan glimmen. Je kan een losse of compacte poeder gebruiken in de kleur van je huid. Een poeder biedt meestal ook wat extra dekking, waardoor je huid nog egaler wordt.

Wil je meer weten over concealer? Lees dan ook onze andere blogs: Goede concealer, Beste concealerbeauty hacks met concealer, welke kleur concealer past bij jou? Wat is concealer? Color correcting en hoe gebruik je concealer?

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »