Beauty hacks met concealer

door Blisso
4 Maart 2020

Met concealer kan je meer dan je denkt, het is voor veel vrouwen en allesbepalend en onmisbaar make-up product. Met concealer kan je meer dan alleen onzuiverheden en wallen verbergen. Wij zetten verschillende concealer beauty hacks voor jou op een rijtje.

Tem je wenkbrauwen
Concealer is handig voor het camoufleren van onzuiverheden en imperfecties op de huid. Ook je wenkbrauwen kan je er wat strakker mee maken. Bijvoorbeeld als je geen tijd hebt om je wenkbrauwen te epileren of als je uitgeschoten bent tijdens het tekenen van je wenkbrauwen. Met een concealer kan je makkelijk door strakke lijnen langs de wenkbrauw te tekenen een perfecte wenkbrauw creëren. Doe dit met een klein concealer kwastje en zorg dat je de harde lijnen uitblend.

Concealer in een driehoek
Breng je concealer aan in de vorm van een driehoek onder je oog. Hierdoor camoufleer je niet alleen donkere kringen, je creëert ook een lift en highlight effect. De driehoekige vorm geeft je een opgelichte blik. Vergeet ook niet om concealer aan te brengen in je ooghoeken en onder je wenkbrauw. Ook hierdoor zal je een open en frisse blik krijgen.

Concealer als oogschaduw primer
Heb je geen oogschaduw primer bij de hand? No worries! Om ervoor te zorgen dat je oogschaduw toch goed blijft zitten, kan je concealer aanbrengen op je ooglid. Het is belangrijk om een basis op het ooglid aan te brengen, anders zal de oogschaduw in de fijne lijntjes gaan zitten en is het snel weer verdwenen. Breng daarom een concealer aan en vervolgens een poeder om dit vast te zetten. De poeder zorgt er ook voor dat de oogschaduw die je erna aan gaat brengen beter blend.

Lippen omlijnen met concealer
Om je lippen meer naar voren te laten komen, kan je je lippen omlijnen met concealer. Doe dit na het aanbrengen van je lipstick, zo kan je ook nog eens makkelijk eventuele uitschieters camoufleren. Je lipstick zal er veel mooier uitzien en je lippen zullen voller lijken. Je kan ook een beetje concealer aanbrengen over de lipstick heen, doe dit op het midden van je lippen. Ook hierdoor zullen je lippen voller lijken.

Te donkere concealer
Heb je een te donkere concealer in je make-up stash liggen? Eentje die je bijvoorbeeld in de zomer gekocht hebt, maar veel te licht is voor in de winter. Gebruik deze dan om lichtjes mee te contouren. Breng hem aan onder je jukbeenderen, op de zijkant van je neus, bij de haargrens en onder de kin en  kaaklijn. Breng een lichte concealer aan op de jukbeenderen, de neusbrug, op de kin en op het voorhoofd. Blend deze kleuren uit voor een mooie look.

Wil je meer weten over concealer? Lees dan ook onze andere blogs: Goede concealer, Beste concealer, concealer aanbrengen, welke kleur concealer past bij jou? Wat is concealer? Color correcting en hoe gebruik je concealer?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »