Wat is concealer?

door Blisso
30 Maart 2022

Concealer wordt gebruikt om oneffenheden mee te bedekken, zoals donkere kringen en puistjes. Er zijn ontzettend veel concealers te vinden, maar wat is dit populaire make-up product nou eigenlijk?

Soorten
Laten we beginnen met het bekijken van alle soorten concealer. Er zijn verschillende varianten te vinden, je vindt ze allemaal in ons assortiment.

  • Vloeibare concealer
  • Concealer stick
  • Crème concealer
  • Colour Corrector

Bovenstaande concealers zijn eigenlijk allemaal ideaal om oneffenheden mee te bedekken, al zal een crème concealer vaak wat meer dekking hebben. Er zijn tegenwoordig ook veel concealers te vinden met een verzorgende formule, zo wordt de huid rondom je ogen ook nog eens verzorgd. De eerste concealer kwam op de markt in 1938 en werd gelanceerd door Max Factor. Door de jaren heen zijn de formules erg veranderd en zijn er concealers te vinden voor ieder huidtype.

Oplichtende concealer
Naast concealer die oneffenheden camoufleert bestaat er ook nog concealer die de huid oplicht. Deze variant is perfect voor het shapen van je gezicht of voor het oplichten van donkere kringen. Je kunt de concealer bijvoorbeeld aanbrengen op je neusbrug om de neus smaller te laten lijken of op de jukbeenderen om deze optisch naar voren te laten komen. Maar het product komt ook goed van pas als je een nachtje niet zo goed geslapen hebt en een frissere oogopslag wilt creëren.

De juiste kleur
Concealer aanbrengen is eigenlijk heel simpel. Je brengt het aan voor of nadat je foundation hebt aangebracht, maar je kunt het natuurlijk ook aanbrengen zonder dat je foundation gebruikt. Kies de juiste tint, dit is afhankelijk van je huidskleur en waar je het aanbrengt. Gebruik je de concealer onder je ogen? Dan raden wij aan om een concealer te gebruiken die 1 tint lichter is dan je eigen huidskleur. Voor het camoufleren van roodheden of andere oneffenheden raden wij aan om een concealer te gebruiken in dezelfde kleur als je huid. Je kunt ook gaan voor een Colour Corrector, deze camoufleert bepaalde verkleuringen in het gezicht nog beter. Zo zal groen bijvoorbeeld de rode tinten in je gezicht neutraliseren.

Concealer aanbrengen
Concealer kun je aanbrengen met je vingers, met een kwastje of met een make-up spons. Wat het fijnste werkt? Dat verschilt per persoon! De een vindt het mooier om een make-up spons te gebruiken om de finish zo natuurlijk en licht mogelijk te houden, maar de ander wilt de dekking graag optimaal houden en werkt liever met een concealer kwast. Zorg er in ieder geval voor dat je de concealer goed uitblend om vlekken te voorkomen. Breng het product met de applicator of met je vingers aan op de gewenste plek en dep de concealer in de huid.

Wil je meer weten over concealer? Lees dan ook onze andere blogs: Goede concealerconcealer aanbrengen, beste concealer, beauty hacks met concealer, color correcting, welke kleur concealer past bij jou? Hoe gebruik je concealer?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »