Wat is French Manicure?

door Blisso
24 Maart 2021

Bij een French manicure worden de nagels voorzien van een witte laag nagellak aan de top van de nagel. De rest van de nagel wordt gelakt met een transparante of doorzichtige nagellak. Deze manicure ziet er natuurlijk en rustig uit en is makkelijk te combineren met alles!

De manicure
Een manicure begin je altijd op schone nagels, zorg daarom altijd dat restjes nagellak van de nagels zijn verwijdert. Knip de nagels en vijl ze eventueel in de gewenste vorm. Daarna kun je beginnen met het aanbrengen van een basecoat. Een basecoat beschermt de nagel tegen verkleuring en het zorgt ervoor dat je lak beter blijft zitten. De French Manicure is al sinds de 19e eeuw in met name Franse nagelsalons erg populair.

Witte nagellak
Voor het witte randje aan de bovenkant van de nagel heb je witte nagellak nodig. Dit kan iedere nagellak zijn, glanzend, mat, maar je kunt eventueel ook gel nagellak gebruiken. Het witte lijntje creëer je door met het kwastje zelf alleen de bovenkant van je nagel wit te maken. Je kunt eventueel ook een kleiner kwastje gebruiken, hier kun je wat preciezer mee werken.

Doorzichtige nagellak
Als het witte randje droog is kun je beginnen met het lakken van de rest van de nagel. Dit kan je doen met een natuurlijk kleurtje, zoals lichtroze. Maar je kunt ook een doorzichtige nagellak gebruiken. 1 laagje is al voldoende.

Topcoat
We kunnen uiteraard niet vergeten om de manicure af te maken met een laagje topcoat. Een topcoat dient als beschermlaagje voor over je nagellak heen en het zorgt ervoor dat je nagellak beter blijft zitten. Een French Manicure kan natuurlijk ook worden gecreëerd met gel of UV nagellak. Dit blijft wat langer zitten dan normale nagellak, zodat je er minder vaak naar om hoeft te kijken.

Wil je meer weten over het aanbrengen van nagellak? Lees dan onze andere blogs: Wat is gel nagellakNagellak kleuren, Hoe lang moet gel nagellak drogen? Hoe lang moet nagellak drogen? Handige accessoires bij je manicure of pedicure. Hoe verwijder je nagellak uit kleding? Nagels lakkenWat is een manicure? Hoe werkt nagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »