Nagels lakken

door Blisso
12 Maart 2020

Nagellak bestaat al een hele lange tijd, maar het product blijft zich vernieuwen. Zo zijn er tegenwoordig ontzettend veel kleuren te vinden en worden de formules steeds beter. In ons assortiment vind je nagellak van vele verschillende merken.

Nagellak
Hoe vaak lak jij je nagels? 1 keer per week? 2 keer per week of misschien maar 1 keer per maand? Er zijn ontzettend veel nagellak kleuren te vinden, daarom wordt het kiezen van een nagellak misschien wel erg moeilijk. Naast de vele kleuren zijn er ook verschillende formules te vinden die allemaal een andere finish achterlaten; langhoudende nagellak, matte nagellak of glanzende nagellak.

Nagellak geschiedenis
Nagellak wordt al een hele lange tijd gedragen, zo gebruikten de oude Egyptenaren dit product al. Zij maakten hun eigen nagellak door henna te mengen met hun eigen bloed. Men zag nagellak als een statussymbool; hoe rode de nagellak, hoe hoger je rang. Gelukkig is dit niet meer zo en kunnen we dragen wat we willen, ongeacht wat. En als het aan ons ligt is het ook een opluchting dat nagellak niet meer gemaakt wordt van bloed. In nagellak zitten tegenwoordig namelijk ook verzorgende ingrediënten, zoals: arganolie. Hierdoor wordt je nagel tijdens het dragen van de lak verzorgd. En er is ook een oplossing tegen verkleuring van de nagel: basecoat.

Nagels lakken
Hoe lak jij je nagels? Maak jij gebruik van een base- en topcoat of sla je deze stappen gewoon over? Wij raden aan om altijd gebruik te maken van een base- en topcoat. Het verbeterd de draagtijd van je nagellak en bovendien zal het er een stuk mooier uitzien. Je kunt ook gebruik maken van gel nagellak, dit blijft nog langer zitten dan normale nagellak. Wel is dit wat moeilijker om te verwijderen, maar daar zijn gelukkig handige trucjes voor! Het lakken van je teennagels is ook niet voor iedereen weggelegd, maar daar kun je tenen spreiders voor gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je tenen gespreid zijn, zodat je er makkelijker bij komt.

Wil je meer weten over het aanbrengen van nagellak? Lees dan onze andere blogs: Wat is gel nagellakNagellak kleuren, Wat is french manicure? Hoe lang moet nagellak drogen? Handige accessoires bij je manicure of pedicure. Hoe verwijder je nagellak uit kleding? Hoe lang moet gel nagellak drogen? Wat is een manicure? Hoe werkt nagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »