Hoelang moet Gel Nagellak drogen?

door Blisso
31 December 2021

Gel nagellak, een prachtige nagellak die ook nog eens super lang blijft zitten heel lang blijft glanzen. Dit moet toch een wonder goedje zijn, of moet het uren drogen? De meeste gel nagellakjes moet harden, niet drogen. Dit is waarom.

Normale gel nagellak bestaat uit gewone nagellak en UV gel. Hierdoor heb je UV stralen nodig om deze nagellak te verharden. Zonder een UV lamp heb je dus niet zoveel aan deze soort gel nagellak. De tijd van het verharden van gel nagellak hangt of van welke stap je aan het doen bent. De basecoat moet bijvoorbeeld 1 tot 3 minuten onder een UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden. De Kleurlaag moet 2-4 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden. De toplaag moet ongeveer 5 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat weer 30 tot 60 seconden. Een lamp met UV lampen is minder duur dan een lamp met LED lichten. Maar voor de UV lampen moet je op het gegeven moment nieuwe lampen kopen omdat ze maar een bepaald aantal branduren hebben. LED lichten hebben hier geen last van.

Gel nagellak zonder lamp
Er zijn ook gel nagellakken die geen lamp nodig hebben. Deze nagellak droogt door middel van nanotechnologie, de verbinding van foto initiators en oligameren zorgen voor dat de lak zonder lamp kan drogen. Gel nagellak die geen UV stralen nodig heeft zijn voordeliger omdat je geen lamp hoeft aan te schaffen. Het is ook makkelijker om te verwijderen door bijvoorbeeld aceton te gebruiken. Het enige nadeel is dat het wat minder sterk is dan gel nagellakken die wel UV stralen nodig hebben.

Tips
- Het is belangrijk dat je alles in huis hebt wat je nodig hebt, want gel nagellak die UV stralen nodig heeft, heeft ook meer stappen dan normale nagellak. Wat je nodig hebt is: Gel basecoat, de gel kleur, gel topcoat en voor het reinigen van je nagels reinigingsmiddel en/of alcohol doekjes. Voor het voorbereiden van je nagels zelf heb je een nagelknipper nodig, een nagelvijl en een buffer om wat textuur te geven aan je nagels zonder ze te beschadigen.
- Het is belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen voordat je gaat lakken. Zo ziet de nagellak er veel strakker uit in het eindresultaat.
- Alles moet goed uitharden voordat je verder gaat, laat je nagels dus soms even wat langer onder de UV lampen om zeker te zijn.
- Nadat je klaar bent kan het zijn dat je nagels er een beetje mat en kleverig uitzien, dit kun je makkelijk op te lossen door ze schoon te maken met wat reinigingsmiddel of een alcohol doekje. Hierna zullen ze namelijk gelijk gaan glanzen!

Wil je meer weten over het aanbrengen van nagellak? Lees dan onze andere blogs: Wat is gel nagellakNagellak kleuren, Wat is french manicure? Hoe lang moet nagellak drogen? Handige accessoires bij je manicure of pedicure. Nagels lakken. Hoe verwijder je nagellak uit kleding? Wat is een manicure? Hoe werkt nagellak?

Reacties
Elisabeth
29 Jan 2023
Welke gelnagellak heeft geen uv straling nodig en waar te koop?
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »