Hoe verwijder je nagellak uit kleding?

door Blisso
6 Januari 2022

Het is erg vervelend als er per ongeluk nagellak in je kleding komt, je wilt dit er natuurlijk zo snel mogelijk uithalen voordat het hard wordt. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan snel verder!

Het is belangrijk om niet te wrijven, maar te deppen! Wanneer je wrijft maak je de vlek alleen maar erger. Gebruik een nagellakremover, het liefst zonder aceton, want aceton kan schadelijk zijn voor sommige stoffen. Leg het kledingstuk waar de nagellak in zit neer, leg hier een keukenpapier of tissue onder. Doe wat nagellakremover op een wattenstaafje, dit absorbeert het product goed. Dep met het wattenstaafje op de vlek om het te verwijderen. Herhaal dit steeds met een nieuw, schoon wattenstaafje tot de vlek is verdwenen.

Haarlak
Een andere manier om de nagellak te verwijderen is met haarlak. Dep allereerst de vlek droog met een doek, spray daarna wat haarlak op de vlek en laat dit 20 seconden intrekken. Doe daarna direct het kledingstuk in de was en was het zoals je dat normaal ook doet. Mocht de vlek er na het wassen nog steeds zitten kun je dit proces nog een keer herhalen.

Wil je meer weten over het aanbrengen van nagellak? Lees dan onze andere blogs: Hoe lang moet gel nagellak drogen? Nagellak kleuren, Wat is french manicure? Hoe lang moet nagellak drogen? Handige accessoires bij je manicure of pedicure. Nagels lakken. Wat is gel nagellak? Wat is een manicure? Hoe werkt nagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »