Hoe lang moet nagellak drogen?

door Blisso
18 Oktober 2021

De droogtijd van nagellak verschilt natuurlijk per nagellak. Het oplosmiddel is anders in de meeste nagellakken. Nagellak op waterbasis duurt dan ook veel langer om te drogen dan bijvoorbeeld nagellak met alcohol als oplosmiddel. Het is dan ook belangrijk om te weten hoelang het duurt, als je bijvoorbeeld net voordat je uitgaat je nagels even wilt lakken!

De droogtijd van je nagels heeft ook te maken met waar je bent, het moet namelijk een ideale plek zijn. Anders verdampen de oplosmiddelen niet op de juiste manier. Als het niet op de juiste manier opdroogt kunnen er verschillende dingen gebeuren, je nagellak wordt niet hard of raakt uitgedroogd en begint te barsten. Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is.

Breng dunne laagjes aan.
Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden. Hierdoor is de kans op beschadigingen een stuk kleiner!

Maak gebruik van een topcoat en basecoat!
Een basecoat creëert een beschermend laagje waar de nagellak zich goed aan kan hechten. Een topcoat creëert een bovenste harde laag die je nagellak beschermd tegen beschadigingen.

Laat je nagellak hard worden in een bakje ijswater.
Dit kun je pas doen na 1 minuut, anders heb je kans dat je je nagellak beschadigt. Pak een bakje waar je hand makkelijk inpast, vul deze met ijswater en dompel vervolgens je vingers in het bakje ijswater voor een paar minuten. In de meeste gevallen droogt het je nagellak in een mum van tijd, maar het zorgt ook voor koude handen.

Stop je handen in de vriezer.
Hoe gek het ook klinkt, de kou zorgt er wel voor dat je nagellak sneller droogt. Net zoals met het gebruik van het bakje ijswater.

Sneldrogende nagellak of drying drops gebruiken!
Dit zijn producten die je nagellak routine een stuk sneller zullen maken! De sneldrogende nagellak doet eigenlijk wat de naam al zegt. Het jammere aan sneldrogende nagellak is, dat het niet zo lang mooi blijft vergeleken met traditionele nagellak. Drying drops zorgen ervoor dat je nagellak ontzettend snel droogt, met sléchts 1 druppel! Je moet wel nog steeds 1 tot 3 minuten wachten, maar na het afspoelen is je nagellak een stuk sneller hard!

Neem de tijd.
Als je het doet terwijl je haast hebt kan de nagellak niet goed drogen. Je nagellak heeft tijd nodig om volledig hard te worden, als je tijdens dat proces bezig bent kun je heel snel je nagellak beschadigen. Neem de tijd, zodat je nagels nóg langer mooi blijven!

Wil je meer weten over het aanbrengen van nagellak? Lees dan onze andere blogs: Wat is gel nagellakNagellak kleuren, Wat is french manicure? Hoe lang moet gel nagellak drogen? Handige accessoires bij je manicure of pedicure. Nagels lakken. Hoe verwijder je nagellak uit kleding? Wat is een manicure? Hoe werkt nagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »