Wat is een manicure?

door Blisso
11 Maart 2021

Heb jij een druk schema? Geen tijd om naar de nagelsalon te gaan of simpelweg geen zin? Je kan het natuurlijk ook thuis doen! Een manicure thuis is erg makkelijk, bovendien zal het resultaat met de juiste producten en techniek hetzelfde zijn. Je kan namelijk makkelijk je eigen gel nagellak zetten.

Verzorgde nagels
Het creëren van een manicure begint bij het verzorgen van je nagels. Een manicure zal er op mooie, verzorgde nagels en handen veel mooier uitzien. Breng daarom als je geen nagellak draagt een nagelserum aan. Een nagelserum verzorgd je nagels, zodat ze goed kunnen herstellen tussen de manicures in. Vergeet ook niet om af en toe een lekkere handcrème te gebruiken, vooral in de koude wintermaanden is dit belangrijk. Hierdoor zullen je nagelriemen er beter en verzorgd uitzien. Breng ook altijd voor je aan je manicure begint een basecoat aan. Een basecoat beschermd je nagels tegen verkleuring en tegen de schadelijke stoffen die in de nagellak zitten.

Vijlen
Begin met het vijlen van je nagels. Dit is een belangrijke stap, maar het wordt jammer genoeg vaak overgeslagen. Door je nagels te vijlen zullen ze sterker worden en bovendien kan je ze gemakkelijk de juiste lengte en vorm geven. Het is mooier als al je nagels even lang zijn, vijl ze daarom allemaal tot ze dezelfde lengte en vorm hebben. Heb je toch wat losse velletjes bij je nagelriemen? Deze kan je makkelijk verwijderen door je vingers even in een kommetje met lauwwarm water te houden. De velletjes worden hierdoor zacht, zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Duw vervolgens je nagelriemen terug, dit kan je makkelijk doen met je vijl, maar ook hiervoor heb je speciale tools. De nagel wordt hierdoor iets langer en je zal ook minder snel over de nagelriem heen lakken.

De manicure
Na alle verzorgingsstappen en voorzorg kunnen we eindelijk gaan lakken. Breng wel altijd eerst een basis laag aan, dit kan met een basecoat. Een basecoat beschermt je nagels tegen de nagellak die je hierna aan gaat brengen. Breng hierna de nagellak aan in een kleur die jij mooi vind, dit kan van alles zijn. Wel zit er een verschil in gel nagellak en normale nagellak. Een gel nagellak bevat namelijk een speciale formule, die ervoor zorgt dat de lak tegen een stootje kan en dus langer blijft zitten. Dan heb je ook nog UV-nagellak. Dit is ook gel nagellak, maar deze moet je net als bij de nagelsalon onder een UV-lamp laten drogen. Deze nagellak zal het langste blijven zitten en hoef je dus ook minder vaak bij te werken. Een gel nagellak moet je meestal aanbrengen in 2 stappen. Je brengt eerst de kleur aan en vervolgens de speciale topcoat. De combinatie van deze 2 zal ervoor zorgen dat de lak extra lang blijft zitten. De topcoat is daarom super belangrijk, niet alleen bij gel nagellak. Ook bij gewone nagellak is een topcoat essentieel. Een topcoat dient namelijk als het top laagje op de lak, dit laagje zal de kleur beschermen. Zo blijft de lak niet alleen langer zitten, maar er ontstaat ook nog eens een mooie glans.

Nagellak verwijderen
Als het tijd is voor een nieuwe look, kan je de nagellak makkelijk weer verwijderen met een beetje nagellak remover. Ook gel nagellak kan worden verwijdert met nagellakremover met aceton. Je zal merken dat gewone nagellak er binnen een paar dagen tot een week af gaat, gel nagellak blijft meestal wat langer zitten. Gebruik na het verwijderen van je nagellak een nagelserum en een handcrème, zodat je nagels gezond blijven.

Wil je meer weten over het aanbrengen van nagellak? Lees dan onze andere blogs: Wat is gel nagellakNagellak kleuren, Wat is french manicure? Hoe lang moet nagellak drogen? Handige accessoires bij je manicure of pedicure. Nagels lakken. Hoe verwijder je nagellak uit kleding? Hoe lang moet gel nagellak drogen? Hoe werkt nagellak?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »