Wenkbrauwen tekenen voor dummy’s

door Blisso
4 Maart 2020

De wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van ons gezicht, de vorm en uitdrukking van je wenkbrauwen bepalen je uitstraling. De een heeft mooie volle wenkbrauwen van zichzelf, en de ander heeft wat minder haartjes. Veel mensen weten niet zo goed hoe zij hun wenkbrauwen moeten aanpakken, wat vaak leid tot dunne en te donker getekende wenkbrauwen. Wij vertellen jou precies hoe je je wenkbrauwen perfect onder handen kan nemen en welke wenkbrauw make-up je hier het beste voor kunt gebruiken!

Epileren
De vorm van de wenkbrauwen, verschilt bij iedereen. Het is slim om de natuurlijke vorm aan te houden bij het tekenen en epileren van je wenkbrauwen. Als je houdt van een strakke wenkbrauw, kun je beginnen met epileren. Haal alle haartjes tussen de wenkbrauwen weg en daarna de haartjes onder en boven de wenkbrauw. Epileren kun je het best doen na het douchen, de haartjes gaan er dan namelijk makkelijker uit en bovendien voorkom je pijn en irritatie. Haal niet teveel haartjes weg! Begin met het verwijderen van de haren die de vorm van je wenkbrauw niet beïnvloeden, je kan er altijd nog meer weghalen.

Vorm bepalen
Waar begin je? Pak een potlood en houdt deze rechtop langs je neusvleugel. Waar de punt van je potlood naar wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen. Het hoogste punt van je wenkbrauw (het hoekje) valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris. Na het hoogste punt buigt de wenkbrauw naar beneden tot op de lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenste ooghoek. Om de vorm te bepalen van je wenkbrauwen, is het belangrijk om te kijken naar de vorm van je gezicht.

Wenkbrauwen tekenen
Er zijn een paar belangrijke punten waar je op moet letten bij het tekenen van je wenkbrauwen. Loop om te beginnen niet te hard van stapel met een donkere kleur. Probeer je wenkbrauw niet te hard en te donker te tekenen, dit geeft een harde uitstraling. Je kunt het best een kleur kiezen die een tint lichter is dan je eigen haar. Je kunt verschillende producten gebruiken om te tekenen: wenkbrauwpoeder, wenkbrauwpotlood of wenkbrauwgel. Er zijn nog veel meer producten die je kunt gebruiken je wenkbrauwen te tekenen maar deze 3 zijn het meest gebruikt. Begin in het midden van je wenkbrauw en teken korte streepjes voor het meest natuurlijke effect. Houd je meer van een strakke wenkbrauw? Teken dan een lijn van het begin van je wenkbrauw naar het einde, kleur de wenkbrauw in en vergeet niet om de wenkbrauw na het tekenen even goed door te kammen, alle harde lijnen worden dan vervaagd. Wil je een extra strak effect? Ga dan met een beetje concealer langs de randen van je wenkbrauw. Doe dit met een dun kwastje, zo haal je alle foutjes die je hebt gemaakt weer makkelijk weg.



Wenkbrauwmascara
Als de wenkbrauwen getekend zijn kan je eventueel ook nog een wenkbrauw mascara aanbrengen. Deze zorgt ervoor dat de wenkbrauwen de hele dag mooi blijven zitten. Ook de haartjes zullen minder snel in een verkeerde richting gaan staan. Dit product kan je natuurlijk ook alleen gebruiken, wanneer je al volle wenkbrauwen van jezelf hebt bijvoorbeeld. Een stuk sneller, en makkelijker. Maar je moet wat overhebben voor een mooie wenkbrauwen, toch? :)

Wil je meer weten over wenkbrauwen tekenen? Lees dan onze andere blogs: wenkbrauwen door de jaren heen, wenkbrauwen tekenen voor dummy’s, hoe moet je wenkbrauwen epileren? wenkbrauwen tekenen, beste wenkbrauwpoeder, beste wenkbrauwpotlood

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »