Wenkbrauwen door de jaren heen

door Blisso
4 Maart 2020

De wenkbrauw heeft in de geschiedenis veel verschillende vormen gekend. Zo vonden de oude Grieken een doorlopende wenkbrauw mooi, epileren deden ze dus niet. Maar dunne wenkbrauwen zijn ook een grote trend geweest. Deze trend is ontstaan toen Rihanna met dun geplukte wenkbrauwen op de cover verscheen.

Wenkbrauwen in de jaren 20
In de jaren 20 werd make-up vooral gebruikt door filmsterren. Wel werden er in deze periode steeds meer schoonheidsproducten op de markt gebracht. Wenkbrauwen werden in deze tijd goed geëpileerd, ze tekenden met een dun potloodje een donkere lijn. Zo vielen ze toch nog op, op de zwart-wit schermen in de bioscopen.

Wenkbrauwen in de jaren 30
In deze tijd werden de wenkbrauwen ook nog goed geëpileerd. Maar in plaats van rechthoekige wenkbrauwen, tekenden ze wenkbrauwen met wenkbrauw make-up in de vorm van een hoge, ronde boog. Toen Greta Garbo haar wenkbrauwen afschoor, en ze vervolgens opnieuw tekende, werden haar wenkbrauwen het voorbeeld van de jaren 30. 

Wenkbrauwen in de jaren 40
In de jaren 40 waren de zachtere, natuurlijke wenkbrauwen populair. De trend die we tegenwoordig ook veel zien. Vrouwen legden hun focus op andere make-up, zoals rode lippen en eyeliner.

Wenkbrauwen in de jaren 80
We maken even een sprongetje naar de jaren 80. In deze tijd waren de volle en opvallende wenkbrauwen helemaal hip. Alles moest opvallen, zo ook de wenkbrauwen.

Wenkbrauwen in de jaren 90
In de jaren 90 veranderde de wenkbrauw compleet. Hoe het in de jaren 80 nog mooi was om volle en donkere wenkbrauwen te hebben, tekenden vrouwen in de jaren 90 hun wenkbrauwen wel heel erg dun. Ze epileerden de wenkbrauw tot smalle lijnen. Ook in de 00’s bleven dunne wenkbrauwen een trend. De wenkbrauwen hadden ongeveer de breedte van 1 haartje, dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen.

Nu
De wenkbrauwen zijn nog nooit zo dik geweest als nu. Volle wenkbrauwen zijn een echte trend van deze tijd. Als je mooie volle wenkbrauwen van jezelf hebt, hoef je er dus niet zoveel meer aan te doen. Heb je geen volle, dikke wenkbrauwen van jezelf? Dan kan je deze makkelijk zelf creëren door ze bij te tekenen met bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood.

Wil je meer weten over wenkbrauwen tekenen? Lees dan onze andere blogs: wenkbrauwen door de jaren heen, hoe moet je wenkbrauwen epileren? Wenkbrauwen tekenen voor dummy’s, wenkbrauwen tekenen, beste wenkbrauwpoeder, beste wenkbrauwpotlood

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »