Hoe moet je wenkbrauwen epileren?

door Blisso
30 Maart 2022

Wenkbrauwen epileren is voor velen gelukkig niet zo’n lastig klusje, maar het is wel belangrijk om het goed aan te pakken. Zo zijn er een aantal dingen waar je wel rekening mee moet houden. Ook hebben we nog een paar tips voor je opgeschreven waardoor het epileren minder pijnlijk en een stuk sneller gaat, dus lees snel verder!

Het pincet
Allereerst is het belangrijk om een scherp pincet te gebruiken, hiermee kun je de haartjes makkelijker vastpakken. Bovendien zal je hierdoor minder snel per ongeluk een haartje teveel mee trekken. Er zijn ontzettend veel verschillende pincetten te vinden, pincetten met een puntige vorm en pincetten met een schuin afgesneden vorm. Je kunt het beste een pincet gebruiken met een schuin afgesneden punt, hier kun je de haartjes goed mee vastpakken.

Wanneer moet je wenkbrauwen epileren?
Wanneer je je wenkbrauwen epileert moet je natuurlijk zelf weten, doe het wanneer je ziet dat er wat ongewenste haartjes weer terug groeien. Wel is het fijn om het te doen na het douchen, zo zal het epileren een stuk minder pijn doen. Epileer niet te vaak, dan bestaat er een kans dat je teveel haartjes gaat weghalen. Haal echt alleen de haartjes weg die buiten de vorm van je wenkbrauwen zitten.

De vorm bepalen
Kam allereerst je wenkbrauwhaartjes even omhoog met een wenkbrauw kammetje. Hierdoor is de kans kleiner dat je verkeerde haren weghaalt. Dan is het tijd om je wenkbrauwen te gaan epileren. De vorm kun je makkelijk bepalen met de hulp van een potlood, een wenkbrauwpotlood bijvoorbeeld. We beginnen met het begin van je wenkbrauw. Leg het potlood verticaal langs de binnenkant van je oog en de buitenkant van je neusvleugel. Op de hoogte van waar het potlood ligt begint je wenkbrauw, zet daar een streepje. De ‘hoek’ oftewel het hoogste punt van je wenkbrauw bepaal je door het potlood langs de binnenkant van je neus en langs de buitenkant van je pupil te leggen. Zet ook daar een licht puntje. Tot slot bepalen we waar je wenkbrauw het beste kan eindigen. Leg het potlood van je neusvleugel tot je buitenste ooghoek, waar het potlood eindigt teken je weer een streepje.

Epileren
Dan is het eindelijk tijd om je wenkbrauwen te gaan epileren. Haal alle haartjes weg die buiten je getekende puntjes staan. Maar haal niet teveel weg als je houdt van mooie, volle wenkbrauwen. Je kunt beter te weinig weghalen dan te veel! Je kunt beter ook geen haartjes boven de wenkbrauwen weghalen, alleen onder de wenkbrauw. Zorg dat je de haartjes goed vast pakt met het pincet en trek ze er in een keer uit. Je kunt de huid om het haartje heen ook even strak trekken met 2 vingers, hierdoor doet het minder pijn. Neem vooral ook de tijd en ga geen bosjes haar tegelijk epileren, doe het haartje voor haartje. Breng daarna eventueel nog wat wenkbrauw make-up aan om je wenkbrauwen mee bij te tekenen!

Wil je meer weten over wenkbrauwen tekenen? Lees dan onze andere blogs: wenkbrauwen door de jaren heenWenkbrauwen tekenen voor dummy’s, wenkbrauwen door de jaren heen, wenkbrauwen tekenen, beste wenkbrauwpoeder, beste wenkbrauwpotlood

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »