Wat is mascara?

door Blisso
18 Februari 2022

Mascara is een erg populair product, het wordt door erg veel vrouwen gebruikt tijdens de dagelijkse routine. Sterker nog, het is een van de meest gebruikte make-up producten. Het product maakt de wimpers langer, voller en het product zorgt voor een mooie krul. Het is het perfecte product om iedere ooglook helemaal mee af te maken!

Waar wordt mascara van gemaakt?
Wat er precies in mascara zit verschilt natuurlijk per merk en per product, maar over het algemeen zitten er de volgende basis ingrediënten in: kleurstoffen, water, olie en wassen. Wat voor olie erin zit verschilt. Soms wordt er castorolie gebruikt, maar er wordt ook wel eens sesam olie of eucalyptus olie gebruikt. Tegenwoordig zitten er ook wel eens verzorgende ingrediënten in die de wimpers bijvoorbeeld langer en sterker maken. De producten worden tot op de dag van vandaag verbeterd en vernieuwt en er blijven nieuwe mascara’s bijkomen.

De eerste mascara’s
De oude Egpytenaren waren al bezig met het mooier maken van zichzelf, zo hadden ze zelf een mascara gemaakt van dierlijk vet en kool. Door de loop van de jaren is de formule van dit mengsel veranderd, de uitvinding van Vaseline droeg enorm bij aan de ontwikkeling van de mascara. Vroeg in de 19de eeuw begon iemand genaamd Eugene Rimmel met het ontwikkelen van iets wat op mascara zou moeten lijken. Echter was dit nog niet de mascara zoals wij hem nu kennen.

In 1913 kwam er een product op de markt wat meer op een mascara leek, deze is ontworpen door chemicus T. L. Williams. Hij maakte deze mascara voor zijn zus Maybel. Maybel werd gedumpt door haar vriend, en de Chemicus had het briljante idee om iets te bedenken waarmee Maybel haar vriend terug kon winnen. Hij maakte een mascara van Vaseline en steenkoolpoeder, hiermee maakte Maybel haar wimpers voller en donkerder en zijn plannetje werkte. Hij bleef de mascara verder ontwikkelen en noemde het uiteindelijk Maybelline. De eerste, echte mascara zoals wij hem nu kennen is op de markt gebracht rond het jaar 1985. Mac Factor was de eerste die de mascara in de vorm van de huls met borstel had bedacht. Zo werd het aanbrengen van het product eindelijk wat makkelijker!

Mascara van nu
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende mascara’s te vinden van merken als Rimmel, Bourjois, Maybelline, MAC Cosmetics, L’Oréal en Elizabeth Arden. Je kunt kiezen uit waterproof mascara’s, lengthening mascara’s, volume mascara’s en curl mascara’s. Er is keuze genoeg! In ons assortiment vind je meer dan 300 verschillende mascara’s, neem dus snel een kijkje.

Meer weten over mascara? Lees onze andere blogs: Beste waterproof mascara. Beste mascaraMascara weetjes. Goede mascara. Hoe krijg je langere wimpers? Welke mascara past bij jou? Hoe breng je mascara aan? 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »