Beste waterproof mascara

door Blisso
17 Juni 2020

Een waterproof mascara kan altijd van pas komen. Of je nu voorbereid wilt zijn voor een regenachtige dag of van plan bent een duik te nemen in het zwembad. Waterproof mascara blijft veel beter zitten dan een normale mascara, ook wanneer het in contact komt met water. Maar wat is nu eigenlijk de beste waterproof mascara?

Wat is goede waterproof mascara?
Wat de beste waterproof mascara is, zal voor iedereen verschillend zijn. Iedere mascara heeft een andere formule, maar de waterproof mascara heeft natuurlijk een watervaste formule. Dat betekend dat de mascara niet zo snel zal gaan uitlopen als het in contact komt met water. Zo kan je zorgeloos rondlopen in de regen en zelfs een duik in het zwembad nemen zonder dat de mascara over je wangen loopt. Een mascara is gemaakt op waterbasis, een waterproof mascara niet. Zo blijft het product goed zitten als het in aanraking komt met water. Wie wilt dit nou niet? Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een waterproof mascara is bijvoorbeeld het borsteltje. Er zijn verschillende mascara borsteltjes te vinden en ze hebben allemaal een andere vorm en andere haartjes. Daarnaast heb je waterproof mascara met verschillende formules die je wimpers langer, dikker of gekrulder maken. Kies voor welk gewenst effect je wilt en neem een mascara die belooft die effect waar te maken.

Waterproof mascara’s
Een van de meest bekende en beste waterproof mascara’s is de Maybelline Lash Sensational Waterproof Mascara. Deze mascara geeft de wimpers meer volume, lengte en bovendien zorgt het product voor extra gekrulde wimpers. Dit komt onder andere door het ronde borsteltje. Maybelline heeft nog een andere waterproof mascara in haar assortiment die super goed op de wimpers blijft zitten, namelijk de Maybelline The Falsies Push up waterproof mascara. Dit product zorgt voor een echt push-up effect en langere wimpers! And last but not least wil ik je nog vertellen over de Max Factor 2000 Calorie Waterproof Mascara. Deze populaire mascara is ook met watervaste formule te vinden, zodat je nog langer kan genieten van lange en gekrulde wimpers!

Waterproof mascara verwijderen
Waterproof mascara is niet zoals een normale mascara gemaakt op waterbasis, waardoor het product ook lastiger is om te verwijderen. Een waterproof mascara kun je daarom het beste verwijderen met een make-up remover met olie. Dit verwijdert je mascara goed en is ook wat zachter voor je wimpers, zodat ze minder snel uitvallen of afbreken. Gebruik een watje en wrijf altijd een richting op.

Meer weten over mascara? Lees onze andere blogs: Hoe krijg je langere wimpers? Beste mascara. Goede mascara. Mascara weetjes. Welke mascara past bij jou? Hoe breng je mascara aan? Wat is mascara?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »