Hoe krijg je langere wimpers?

door Blisso
23 Maart 2021

Niet iedereen is jammer genoeg gezegend met lange en gekrulde wimpers, dus moeten we ze zelf maar gaan creëren. Met deze tips tover je zelfs de kortste en dunste wimpertjes om tot wimpers die op false lashes lijken!

Wimpers krullen
We beginnen bij het begin: schone en gereinigde wimpers, schone wimpers zijn belangrijk, anders zal je niet het ultieme resultaat krijgen. Als je wimpers helemaal make-up vrij zijn, kan je ze gaan krullen. Wil je langere en vooral gekrulde wimpers, dan kan je echt niet zonder een wimperkruller.

Tip: maak de wimperkruller warm onder je föhn, maar laat hem wel even afkoelen!!

Mascara kiezen
Als je wimpers zijn gekruld, kan je beginnen met het aanbrengen van mascara. Welke mascara je moet gebruiken, ligt aan het gewenste effect. Wil je graag meer volume in je wimpers, kies dan voor een mascara die vollere wimpers belooft. Voor langere en gekrulde wimpers zijn er weer andere mascara’s verkrijgbaar. Waar je ook op moet letten is het mascaraborsteltje, ze hebben allemaal een andere vorm. Zo heb je borsteltjes met harde haartjes, borsteltjes met zachte haartjes en daarbij hebben ze ook nog eens allemaal een ander formaat. Om erachter te komen welk borsteltje het fijnst is, is het handig om veel uit te proberen en te testen.

Mascara aanbrengen
Nu kunnen we dan toch echt beginnen! Breng een laag mascara aan, beweeg de mascaraborstel snel van links naar rechts, terwijl je vanaf de wimperaanzet omhoog werkt. Om het borsteltje nog beter tegen de wimperrand aan te laten komen, kun je hem ombuigen in een hoek van 90 graden. Hierdoor zal je de mascara nog beter bij de aanzet van je wimpers kunnen aanbrengen. Vervolgens dip je wat babypoeder met een wattenstaafje op je natte wimpers. Babypoeder? Ja babypoeder! Volumineuze en lange wimpers gegarandeerd! Hierna breng je nog een laagje mascara aan. Om je wimpers nog voller te laten lijken, kan je een beetje oogpotlood op je bovenste waterlijn aanbrengen. Dit is het natte randje onder je wimpers.

Tip: til je ooglid een klein beetje op bij het aanbrengen van het oogpotlood, dan kan je er wat beter bij!

Om het ‘spinnenpoten effect’ te voorkomen, kan je na het aanbrengen van de mascara een wimperkam gebruiken om ze uit te kammen. Hierdoor separeer je de wimpers en zullen ze wat langer ogen. Bovendien zijn aan elkaar geplakte wimpers niet echt charmant :)

Wimpers reinigen
Om je wimpers echt lang te laten groeien, is het reinigen en het verwijderen van je mascara natuurlijk minstens zo belangrijk. Haal altijd je make-up eraf als je gaat slapen, wrijf niet te hard. Als je voorzichtig de mascara verwijdert, zullen er minder wimpers uitvallen. Wanneer je slaapt met mascara op, zullen er sneller wimpers afbreken. Na- en voorzorg is dus net zo belangrijk voor lange wimpers als het aanbrengen zelf!

Meer weten over mascara? Lees onze andere blogs: Beste waterproof mascara. Beste mascaraMascara weetjes. Goede mascara. Welke mascara past bij jou? Hoe breng je mascara aan? Wat is mascara?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »