Hoe breng je mascara aan?

door Blisso
1 December 2021

Het is eerst belangrijk om te weten welk type mascara bij jou past, verschillende mascara’s hebben ook verschillende resultaten. Wil je namelijk meer volume, langere wimpers, extra verzorging of ben je op zoek naar een waterproof mascara? Een mascara vinden die jij fijn vindt is het belangrijkst. Experimenteren is belangrijk, zo vind je namelijk de perfecte mascara voor jou!

Type wimpers en mascara’s
- Heb je dunne wimpers? Dan is een mascara die veel volume geeft het beste voor jou! Je kunt ook kijken naar een mascara die eerst een primer heeft, zo krijgen je wimpers namelijk intense volume. Primer zorgt er ook voor dat je wimpers gezond blijven. Mascara’s die veel volume geven hebben meestal een ronde en dikke borstel.

- Heb je kortere wimpers? Ga dan opzoek naar een mascara die veel lengte creëert. Mascara’s die veel lengte creëren hebben meestal een klein kwastje met korte borstelhaartjes, zo kun je namelijk bij alle hoeken van je oog komen.

- Heb je volle wimpers, maar je wilt toch die extra lengte en definitie? Ga dan opzoek naar een mascara die veel lengte creëert. De perfecte mascara in dit geval heeft meestal een lang borsteltje met veel ruimte tussen de borstelhaartjes om zo je wimpers mooi gescheiden te houden.

- Het is belangrijk om te weten dat waterproof mascara niet altijd de beste oplossing is, waterproof mascara is moeilijk om te verwijderen en kan je wimpers uitdrogen. Zo worden ze kwetsbaar en dunner.

Het aanbrengen van mascara
Zorg ervoor dat je wimpers schoon zijn, zo krijg je namelijk het beste resultaat! Begin eventueel eerst met een mascara primer en laat die goed drogen. Een mascara primer zorgt voor meer volume en lengte! Breng een laag mascara aan, door het mascaraborsteltje aan het begin van je wimpers te zetten en met zigzaggende bewegingen al je wimpers een laag te geven. Vergeet niet de hoekjes goed te coaten! Je zou eventueel meerdere lagen kunnen aanbrengen, alleen kan het na meer dan 3 lagen gaan klonteren. Voor het mooiste resultaat kun je voor de mascara ook nog een wimper kruller gebruiken, het is ontzettend belangrijk dat je dit voor de mascara doet want anders kunnen je wimpers afbreken. Het is daarnaast ook belangrijk dat er niet te veel mascara aan je borsteltje zit, veeg het extra dus af aan je mascara tube of een tissue. Als je een foutje maakt is het geen probleem, wacht even tot de mascara droogt en verwijder het dan met een wattenstaafje en een beetje make up remover!

Meer weten over mascara? Lees onze andere blogs: Beste waterproof mascara. Beste mascaraMascara weetjes. Goede mascara. Hoe krijg je langere wimpers? Welke mascara past bij jou? Wat is mascara?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »