Wat is highlighter?

door Blisso
21 September 2020

En waarom is iedereen er zo enthousiast over? De highlighter is niet meer weg te denken voor vele make-up artists. Maar ook voor vele andere make-up liefhebbers. Dit komt omdat je er zo veel mee kan. En hoe meer glitter, hoe beter!

Highlighter
Wat is het nou precies highlighter? Highlighter is een gekleurde crème- of poeder met een glanzende teint erin. Dit zorgt voor de vorm en glans in je gezicht, met een beetje highlighter op je gezicht creëer je gelijk een frissere blik. Onmisbaar dus voor je make-up look! Het wordt vaak gebruikt om je look wat intenser en opvallender te maken. Maar ook voor de subtiele looks voor bijvoorbeeld werk of school kan een klein beetje highlighter al wonderen doen! Je gezicht ziet er gelijk een stuk gezonder uit. De highlighter weerkaatst het licht en geeft je een gezonde glans.

Soorten highlighter
Ook heb je nog veel verschil in de soorten highlighter die je kan gebruiken. Je hebt liquid highlighter, dit is de vloeibare variant. Hiermee creëer je een meer natuurlijke glans op je gezicht. De liquid highlighter heb je ook nog in de highlighter stick, dit maakt het nóg makkelijker om de highlighter preciezer en subtieler aan te brengen. Voor de highlighter in poeder vorm kan je gebruik maken van een highlighter kwast om de highlighter aan te brengen. Met de poeder highlighter kan je gemakkelijk de highlighter opbouwen en zo zelf kiezen of je voor een subtielere look wil gaan, of juist een wat heftigere. Highlighter poeder wordt ook verkocht in een highlighter palette, zo kun je afwisselen met verschillende tinten highlighter.

Hoe gebruik je highlighter?
Highlighter wordt aangebracht op de delen van het gezicht waar het meeste licht opvalt. Dit kan zijn op de jukbeenderen, onder je wenkbrauw, op de brug van je neus, op de appeltjes van je wangen, in de binnenste ooghoek en op het boogje van je lippen. Het is bij iedereen anders wat het mooiste staat, dus ga er zelf wat mee experimenteren!

Wil je meer weten over highlighter? Lees dan onze andere blogs: Stralende looks creëren met highlighter, 9 tips over highlighter! Waar breng je highlighter aanWelke highlighter past bij mij? Hoe breng je highlighter aan?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »