Waar breng je highlighter aan?

door Blisso
22 Juli 2020

Hoe meer glans, hoe beter. Dat is het doel van highlighter. Je hebt vast wel eens iemand voorbij zien lopen met veel te veel highlighter, en dat is niet zo charmant. Het is dus zeker belangrijk dat je weet hoe je ermee om moet gaan en waar je het precies moet aanbrengen.

Highlighter
Highlighter heb je in verschillende soorten en kleuren. Van subtiele tinten highlighter tot misschien wel té glanzende highlighter. Maar het ligt er natuurlijk maar net aan waar je van houd. En dat is misschien ook wel het leuke aan highlighter. Je kan zelf bepalen hoeveel je ervan gebruikt en welke delen van je gezicht je wat extra glow wil geven, it’s up to you!

Soorten highlighter
Maar hoe gebruik je het dan op de juiste manier? Je hebt verschillende soorten highlighter, en het scheelt per persoon welke highlighter je het fijnste vind. Je hebt bijvoorbeeld highlighter poeder, deze highlighter variant maakt het gemakkelijk om de highlighter in laagjes op te bouwen. Gebruik hiervoor een highlighter kwast. Hiermee kan je een intensere look creëren, bijvoorbeeld voor een avondje uit. De poeder variant wordt vaak verkocht in een highlighter palette, met verschillende kleurtjes highlighter. Ook heb je vloeibare highlighter en liquid highlighter. Deze highlighter smelt mee op de huid en zorgt zo voor een mooi natuurlijker effect. Vooral met de vloeibare highlighter stick kan je heel precies en subtiel de highlighter aanbrengen.

Highlighter aanbrengen
We gebruiken dus highlighter om meer glans te creëren in ons gezicht, maar het heeft ook meerdere functies. Zorg er eerst voor dat de rest van je make-up look ready is. Vervolgens breng je de highlighter aan op de plaatsen van je gezicht waar het meeste licht op valt. Dit kan zijn;

  • Op je jukbeenderen: hierdoor creëer je meer contour op het gezicht;
  • Onder je wenkbrauw: laten je ogen groter lijken;
  • Op de brug van je neus: meer contour op de neus, laat de neus smaller/rechter lijken;
  • Op de appeltjes van je wangen: voor een glanzende uitstraling;
  • In de binnenste ooghoek: creëer een wakkere blik;
  • Op het boogje van je lippen: laten je lippen groter lijken.

Wil je meer weten over highlighter? Lees dan onze andere blogs: Stralende looks creëren met highlighter, 9 tips over highlighterWat is highlighter? Welke highlighter past bij mij? Hoe breng je highlighter aan?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »