Hoe breng je highlighter aan?

door Blisso
8 November 2021

Highlighter is een product wat de laatste jaren erg populair is geworden. Een highlighter gebruik je om de beste aspecten van je gezicht een natuurlijke of opvallende glow te geven! Zo is alle focus gericht op de belichtte gebieden van je gezicht die ontzettend mooi glanzen en naar voren zullen komen.

Het aanbrengen van highlighter is voor iedereen anders, het ligt er namelijk allemaal aan hoe jij wilt stralen. Highlighter brengt namelijk de plekken waar je het op aanbrengt naar voren, sommige mensen zeggen ook dat je het moet aanbrengen waar het licht valt. De meest gangbare plekjes om highlighter aan te brengen zijn op de jukbeenderen, net onder de wenkbrauw, op de neusbrug, neuspuntje, kin, ooghoeken en je cupid’s bow (net boven je bovenlip). Highlighter kan je ook lichtjes aanbrengen tussen de wenkbrauwen en boven je wenkbrauwen richting je slaap. Maar dat verschilt ook per gezichtsvorm. Voor de preciezere plekjes, zoals onder je wenkbrauwen, op je cupid’s bow en op je ooghoeken is het gebruiken van een klein oogschaduw kwastje het handigst. Voor je jukbeenderen en je neus kun je het makkelijks een “fan brush” gebruiken, dat is een platte en dunne kwast die de vorm heeft van een waaier. Met deze kwast kun je je highlighter ontzettend mooi blenden en egaal aanbrengen. Je kunt highlighter natuurlijk ook gewoon met je vingers aanbrengen. Als je je highlighter een beetje te intens hebt aangebracht kun je met gemak je highlighter een beetje vervagen met een poeder kwast of een blending kwast.

Soorten highlighters:

Nu je weet hoe je het product moet aanbrengen, kun je gaan bedenken welke soort highlighter je het beste kunt gebruiken. Er zijn een paar varianten verkrijgbaar:

Highlighter poeder: Highlighter poeder is het makkelijkst om subtiel aan te brengen, je kunt het namelijk heel lichtjes aanbrengen en later opbouwen. Highlighter poeder blijft het langst zitten en vervaagt niet snel. In ons assortiment hebben wij ook highlighter paletten, perfect voor als je niet de juiste kleur kunt kiezen.

Vloeibare highlighter: Vloeibare highlighter is perfect voor een natuurlijke glans! Vloeibare highlighter gaat heel lang mee, omdat je telkens maar een heel klein beetje hoeft te gebruiken voor een prachtige opvallende glow. Als je wilt dat je hele gezicht een subtiele glow heeft kun je vloeibare highlighter ook met je foundation mengen, let wel op dat je maar een beetje gebruikt zodat het subtiel blijft.

Highlighter stick: Highlighter stick heeft een crèmige textuur en is ontzettend makkelijk om aan te brengen. Het opbouwen of subtiel aanbrengen van highlighter stick is wel een stuk moeilijker. Als je van een matte finish houdt en poeder foundation gebruikt is een highlighter stick niet geschikt voor jou. Verder kun je highlighter stick overal gebruiken. Highlighter stick komt ook in allerlei kleuren, perfect voor het creëren van een mooie glow!

Cream highlighter: Cream highlighter is perfect voor diegene die niet van poeder én niet van vloeibare foundation houdt. Met cream highlighter creëer je met gemak de perfecte subtiele glow! Een cream highlighter heeft vaak een luchtige substantie, en is makkelijk aan te brengen over je vloeibare foundation. Ook is het erg makkelijk te combineren met een stick foundation. Als van een wat mattere finish houdt en je gebruikt poeder foundation, is cream highlighter waarschijnlijk niet de beste optie voor jou.

Wil je meer weten over highlighter? Lees dan onze andere blogs: Stralende looks creëren met highlighter, 9 tips over highlighterWat is highlighter? Welke highlighter past bij mij? Waar breng je highlighter aan?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »