Stralende looks creëren met highlighter

door Blisso
28 Juni 2021

Highlighter is een van de meest geliefde make-up producten van vrouwen over de hele wereld. Het product geeft vorm aan je gezicht en niet te vergeten; een prachtige glans! Een highlighter word vaak gebruikt om er wat gezonder uit te zien, het product kan je er wakker uit laten zien en creëert een jonge look.

Soorten highlighter
Highlighter kan worden onderverdeelt in verschillende categorieën: highlighter poeder, liquid highlighter, highlighter stick en cream highlighter. Wat fijner werkt, is een persoonlijke voorkeur. Een poeder highlighter is vaak wel beter geschikt voor vrouwen met een vette huid, een vette huid kan snel nog vetter ogen als je gebruik maakt van een vloeibare highlighter. Bij een droge huid staan vloeibare producten juist wel weer erg mooi, maar gebruik vooral wat fijn voor jou werkt.

Kleuren
Highlighters zijn in vele kleuren te vinden, zo vind je highlighters met een gele, gouden of zilveren ondertoon. Heb je een koel huidtype? Dan kan je het beste kiezen voor een highlighter met een roze of zilveren tint. Heb je een warme huid? Dan staan warme highlighter kleuren jou het mooist, kleuren met een gele of gouden tint dus. Kies daarnaast een kleur die dicht in de buurt van je eigen huidskleur komt, zo zal je een natuurlijk effect krijgen.

Highlighter aanbrengen
Highlighter is eigenlijk niet bedoelt om over je hele gezicht aan te brengen, maar alleen op bepaalde delen. Het aanbrengen van highlighter kan met een kwast, je vingers of met een make-up spons, dit ligt aan welke highlighter je gebruikt. Een poeder highlighter is het makkelijkst aan te brengen met een poederkwast, deze zorgt ervoor dat de highlighter egaal wordt verdeelt over het gezicht. Ook voor het aanbrengen van vloeibare highlighter is een kwast handig, gebruik het liefst een kwast met synthetische haren. Vloeibare highlighter, highlighter stick en cream highlighter kan je ook heel makkelijk met je vingers aanbrengen, de warmte van je huid zorgt dat het product mooi in de huid smelt. Daarnaast kan je ook een make-up spons gebruiken om de highlighter zo natuurlijk mogelijk aan te brengen.

Wil je meer weten over highlighter? Lees dan onze andere blogs: 9 tips over highlighter! Waar breng je highlighter aan? Wat is highlighter? Welke highlighter past bij mij? Hoe breng je highlighter aan?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »