Wat is bronzer?

door Blisso
30 Maart 2022

Met bronzer geef je je huid een zongebruinde kleur, zonder dat je ervoor in de zon hoeft te zitten. Er zijn verschillende soorten bronzer te vinden; vloeibare bronzer, poeder bronzer, crème bronzer en bronzer stick. Maar wat is het en wat doet dit populaire make-up product nou precies?

Bronzer is eigenlijk een poeder, crème of vloeibaar product in een bruinige kleur. Dit make-up product wordt veel gebruikt en het komt vooral goed van pas wanneer je in de winter toe bent aan wat meer kleur in je gezicht. Bronzer wordt gemaakt in ontzettend veel verschillende kleuren, maar het heeft eigenlijk altijd een warme ondertoon. Er zijn ook bronzers te vinden met koele ondertoon, echter zijn deze wat meer geschikt voor contouren. Er zijn donkere bronzer te vinden in ons assortiment, deze zijn erg geschikt voor mensen met een donkere of medium huidskleur. Heb je juist een hele lichte huid? Dan is het handig om een lichtere bronzer te gebruiken.

Bronzer geeft je huid dus een wat warmere gloed en is dus perfect om te gebruiken in de winter als je je huid wat meer kleur wilt geven. Maar het product is ook mooi als je al een bruin tintje hebt! Er wordt daarnaast ook nog onderscheid gemaakt tussen matte bronzers en bronzers met een glansje.

Bronzer aanbrengen
Bronzer kan je huid een mooie gloed geven, maar je moet het wel op de juiste manier gebruiken. Een fout die veel voor komt is het aanbrengen van bronzer over je hele gezicht. Dit wordt vaak gedaan om bruiner te lijken. Echter kan je beter een zelfbruiner gebruiken om jezelf een bruiner tintje te geven, dit zal er veel natuurlijker uitzien en je krijgt geen oranje gloed. Natuurlijk zijn er geen regels als het aankomt op make-up aanbrengen, maar je kunt onderstaande stappen volgen als je wilt dat je bronzer er flawless uit komt te zien.

Stap 1. Kies een bronzer uit in de juiste kleur
Zorg dat de bronzer donkerder is dan je eigen huidskleur, maar ga ook niet voor een bronzer die veel te donker is. Je kunt altijd een laagje extra aanbrengen als je wilt dat het meer opvalt.

Stap 2. Gebruik een geschikte kwast
Het is belangrijk om de juiste kwast te gebruiken, wel is dit afhankelijk van wat voor bronzer product je gebruikt. Gebruik je een vloeibare of crème bronzer? Dan kan je het beste een kwast met iets stijvere haren gebruiken. Een powder bronzer kun je beter aanbrengen met een schuin afgesneden poederkwast. Een schuin afgesneden kwast is speciaal gemaakt voor het aanbrengen van contourproducten en bronzer, de kwast volgt namelijk perfect de natuurlijke contouren van het gezicht.

Stap 3. Bronzer aanbrengen
Gebruik niet gelijk teveel bronzer, dan kunnen er sneller vlekken ontstaan. Door beetje bij beetje wat meer aan te brengen zal het er veel natuurlijker uit komen te zien en voorkom je dat er een bruine vlek op de huid ontstaat. Je kunt bronzer het beste aanbrengen met ronddraaiende bewegingen, dit doe je op de plekken waar je van nature het snelst bruin wordt. Dit is op het voorhoofd, bij de slapen en een beetje op de jukbeenderen. Je kunt het eventueel ook onder de kaak aanbrengen om optisch een strakkere kaaklijn te creëren.

Wil je meer weten over bronzer? Lees dan onze andere blogs: goede bronzer, 5 tips om bronzer aan te brengen beste bronzer, hoe breng je bronzer aan? & waar bronzer aanbrengen?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »