5 tips om bronzer aan te brengen

door Blisso
30 Maart 2021

Bronzer.. Wat is het en hoe breng je het aan? Het kan soms lastiger zijn dan gedacht. Je wilt natuurlijk geen bruine vlekken in je gezicht. Een bronzer geeft een prachtig sunkissed effect, mits je het goed aanbrengt..

Tip 1. Type bronzer
Er zijn heel veel soorten bronzers. Denk aan vloeibare bronzers, crème bronzers, parels of in een poeder vorm. Wat het beste bij jou past, is afhankelijk van je type huid en je persoonlijke voorkeur. Bij en normale tot vette huid werkt een poeder vaak het beste. Heb je een droge huid? Kies dan voor een vloeibare of crème bronzer. Overigens is een vloeibare bronzer ook het mooiste op een rijpere huid.  Een bronzing powder met shimmer kan een mooie natuurlijke glow geven, maar het laat ook oneffenheden meer opvallen.

Tip 2. De juiste kleur
De kleur is ook niet onbelangrijk. Vaak zijn mensen geneigd om voor een te donkere kleur te gaan, maar dit kan onnatuurlijk ogen. Ga voor maximaal twee tinten donkerder dan je eigen huid. De ondertoon van je huid kan ook veel verschil maken. Ga bij een koele ondertoon voor een minder warme kleur. Anders kan het er oranje uit komen te zien.

Tip 3. Hoe breng je het aan?
De applicator is afhankelijk van het type bronzer. Een vloeibare bronzer kun je met je handen aanbrengen, een poeder daarentegen niet.  Er bestaan speciale bronzer kwasten voor poeder bronzers, maar een zachte grote poeder kwast kan ook.

Tip 4. Waar?
Wil je een sunkissed effect? Breng dan de bronzer aan op de plekken die het meest bruin worden. Voor je jukbeenderen kun je beter een ander product gebruiken die bedoeld is om te contouren. Je zit altijd goed als je de bronzer in een de vorm van een 3 aanbrengt. Start bij je voorhoofd, vervolgens je jukbeenderen en sluit af met je kaaklijn.

Tip 5. Less is more
Gebruik bronzer ten eerste niet over je hele gezicht. Bronzer is bedoeld om je een sunkissed effect te geven. Houdt het dus alleen bij de plekken waar je het snelst bruin wordt of maak gebruik van de 3-vorm techniek. Zo zit je altijd goed!

Wil je meer weten over bronzer? Lees dan onze andere blogs: goede bronzer, wat is bronzer? Beste bronzer, hoe breng je bronzer aan? & waar bronzer aanbrengen?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »