Waar bronzer aanbrengen?

door Blisso
31 Augustus 2020

Wil je, je gezicht een wat mooiere, zomerse en bruinere tint geven? Omdat je vaak last hebt van een bleek gezicht en je maar niet bruin wil worden van de zon? Bronzer is hier dé perfecte oplossing voor. Maar dan moet je natuurlijk wel weten op wat voor manier je deze moet aanbrengen om de perfecte “sunkissed” make-up look te krijgen!

Soorten bronzer
Wil je voor een wat subtielere look gaan? Kies dan voor de Bronzer powder, hiermee kun je gemakkelijk zelf bepalen hoeveel poeder je op je bronzer kwast doet en hoeveel je hiervan aanbrengt op je gezicht. Wanneer je voor een wat duidelijkere contour wilt gaan, bijvoorbeeld voor een avondje uit, kan je beter voor de Cream bronzer gaan. Deze kun je wat preciezer aanbrengen omdat je met de vloeibare crème precies ziet waar je de bronzer aanbrengt.

Ondertoon
De ondertoon van je huid is erg belangrijk bij het kiezen van een bronzer. Ga bij een warme ondertoon voor bronzers met kopertinten; bruin en goud. Bij een koele ondertoon voor subtiel gekleurde bronzers, of bronzers met een tintje roze en/of peach.

Welke ondertoon heb jij?
Heb je geen idee of je een koele of warme ondertoon hebt? Hier is een trucje voor: kijk naar de aderen in de binnenkant van je pols. Zijn jouw aderen blauw/paarsig? Dan heb je een koele ondertoon. Zijn de aderen groenig? Dan heb je een warme ondertoon.

Tip: Gebruik een bronzer die maximaal 2 tinten donkerder is dan je eigen huidskleur voor het meest natuurlijke effect!

Bronzer aanbrengen
Wanneer je weet welke bronzer het beste bij jou past, is het tijd om de bronzer op de juiste manier aan te brengen op je gezicht. Zorg er als eerst voor dat je huid droog is zodat er geen vlekken ontstaan. Zet vervolgens het product aan onder je jukbeenderen, op je slapen, bij de haaraanzet en een beetje op de neus en kaaklijn in de vorm van het cijfer 3.  Dit zijn de delen van je gezicht waar je het snelste bruin wordt en hiermee creëer je het “sunkissed” effect. Gebruik hiervoor een speciale bronzer kwast als je de Bronzer poeder gebruikt. Wanneer je de cream variant gebruikt is het belangrijk dat je dept in plaats van veegt, doe dit met je vingers of een make-up sponsje. Herhaal dit totdat je tevreden bent over je make-up look, op deze manier blend je de bronzer uit en zorg je voor een subtielere look.

Wil je meer weten over bronzer? Lees dan onze andere blogs: goede bronzer, wat is bronzer? Beste bronzer, hoe breng je bronzer aan? & 5 tips om bronzer aan te brengen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »