Hoe breng je bronzer aan?

door Blisso
2 April 2020

Bronzer is een lastig product, omdat je een poeder op je gezicht aanbrengt die stukken donkerder is dan je eigen huidskleur. Maar als je het goed aanbrengt kan het heel mooi zijn, het kan je gezicht meer warmte geven en bovendien zie je er een stuk frisser en gezonder uit met een bruin kleurtje.

Welke bronzer kan ik het beste gebruiken?
Je hebt vele verschillende bronzers van verschillende merken. Net als foundation kun je een bronzer kiezen die past bij jouw huidtype. Zo past een poeder bronzer het beste bij een vette huid en een crème bronzer beter bij een droge huid. Bronzer geeft je huid een mooi kleurtje, je kunt het in de zomer en in de winter gebruiken.

Het mooiste is om in de zomer een bronzer te gebruiken met een glans en om in de winter een matte bronzer te gebruiken. In de zomer zal je hoogstwaarschijnlijk door de zon al een bruin kleurtje hebben, een glimmende bronzer zal je make-up heel mooi glowy en zomers maken. In de winter kan je het best kiezen voor een matte bronzer en een lichtere tint, dit is natuurlijker. Ben je gezegend met prachtige sproeten, gebruik een bronzer met koele ondertoon. Een bronzer met een warme ondertoon zal er namelijk snel voor zorgen dat je gezicht te bruin wordt door de sproeten.

Tip: Gebruik bronzer als oogschaduw. Ben je je oogschaduw vergeten? Gebruik dan een beetje bronzer in de arcadeboog voor meer diepte.

Bronzer aanbrengen
Wanneer je de juiste kleur hebt gekozen en hebt beslist welke textuur je gebruikt kun je het product aanbrengen. Bronzer op je gezicht is mooi, maar vergeet niet om het ook in je nek aan te brengen. Anders zul je snel kleurverschil zien. Hetzelfde geld voor foundation en gezichtspoeder. Als je poeder bronzer gebruikt kun je het beste een kwast gebruiken met zachte haren en die eventueel schuin is afgesneden. Een schuin afgesneden kwast volgt de vormen van je gezicht goed, zodat het wat makkelijker wordt.

‘3’ vorm
Breng je bronzer in een ‘3’ vorm aan. Begin bij de haarlijn op je voorhoofd, trek de bronzer door naar je jukbeenderen en sluit af met je kaaklijn. Het is ongeveer dezelfde techniek als contouren, maar toch zijn beide producten anders. Een contourpoeder is namelijk een stuk koeler en zorgt voor meer diepte in je gezicht, terwijl bronzer optisch het effect geeft van een zongebruinde huid en meer warmte. Bronzer kun je dus eigenlijk het beste aanbrengen op de plekken waar de zon als eerste je gezicht zou raken en waar je dus het snelst bruin wordt. Je voorhoofd, je neus, je wangen en je kunt eventueel ook een beetje aanbrengen op je kin en boven je wenkbrauwen.

Wil je meer weten over bronzer? Lees dan onze andere blogs: goede bronzer, wat is bronzer? Beste bronzer5 tips om bronzer aan te brengen & waar bronzer aanbrengen?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »