Verzorging na een lange dag

door Blisso
22 September 2021

Heb je ooit het idee gehad dat na een lange dag je poriën helemaal vol zitten? De oorzaak daarvan is helaas make-up, maar make-up is zeker niet slecht voor je huid, als je je huid maar goed schoonmaakt. Sommige foundations zorgen ervoor dat je huid haar natuurlijke oliën niet goed kan afbreken, dit kan leiden tot verstopte poriën.

Maar wat kun je doen om verstopte poriën te vermijden? Haal je make-up aan het einde van de dag er goed af, slaap dus nooit met make-up op. Gebruik natuurlijke en zachte gezichtsverzorgingsproducten , de huid op je gezicht is de kwetsbaarste huid, zeker je oogleden, gebruik dus geen sterk reinigende producten. Sterke producten kunnen een geïrriteerde huid veroorzaken, daarnaast kunnen gezichtsverzorgingsproducten met veel parfum er ook voor zorgen dat je een geïrriteerde huid krijgt. Kijk dus ook goed wat er in je make-up remover zit!

Routine
Een vaste routine is super belangrijk, het gebruiken van dezelfde producten elke dag op hetzelfde tijdstip zorgt ervoor dat je huid niet overstuur raakt. Volg deze 4 stappen ’s ochtends en ’s avonds voor een gezonde en stralende huid: Reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen. Een reiniger gebruik je om vuil en make-up te verwijderen, een exfoliant verwijdert dode huidcellen en ontstopt je poriën, dat vermindert ontstekingen waardoor je huid er gelijk rustiger uitziet. Het is belangrijk dat je je poriën goed leeg en verzocht houdt, want als je poriën verstopt zitten ziet je huid er geïrriteerd uit en kun je heel snel last krijgen van puisten en mee-eters.

pH waardes
De bovenste laag van onze huid wordt ook wel de “zuur mantel” genoemd, de pH waarde van die laag is dan ook aan de licht zure kant zo rond de 5,5 op de pH waarde schaal. Deze laag beschermt je huid tegen factoren van buiten, en houdt je huid ook gehydrateerd. Helaas zijn er ontzettend veel factoren die deze waarde kan verstoren. Kraanwater bijvoorbeeld, in Europe heeft het kraanwater een pH waarde van 8, dit verstoord dus de pH waarden van je huid. Het duurt dan ook enkele uren voordat de pH waardes weer hersteld zijn. In de meeste zepen zit een pH waarde van 9, dit zal dus ook de natuurlijke balans van je huid verstoren. Producten die gemaakt zijn voor de gevoelige huid hebben meestal wel een pH waarde van 5,5. Deze producten kunnen je huid de natuurlijke hydratie en bescherm laag weer terug geven. Daarnaast hebben baby producten ook probiotica!

Probiotica
Om te weten wat probiotica in je cosmetica kan doen, moet je eerst weten wat je huidflora is en waar het uit bestaat. Je huidflora is een laag van bacteriën die op de bovenste laag van je huid in harmonie leven. Je huidflora beschermt jouw lichaam tegen allerlei ziektes en ontstekingen. Deze harmonie kan verstoord raken door allerlei oorzaken, zoals: een afwijking in de pH waardes, stress, sommige zepen en sommige cosmetica. Sommige cosmetica producten bevatten prebiotica, prebiotica kun je zien als de voeding voor de probiotica (de goede bacteriën op je gezicht). Door producten met prebiotica te gebruiken, kun je de bescherm laag van je huid enorm versterken. Dit is belangrijk, omdat je zo minder last heb van bijvoorbeeld eczeem. Daarnaast beschermt je huid ook de rest van je lichaam, hoe sterker je huid is, hoe minder snel je last hebt van een verkoudheid. Aveeno is een geweldig merk voor producten met prebiotica en probiotica, dus als je veel last hebt van acne of eczeem zijn die producten echt het proberen waard!

Wil je meer weten over de verzorging van je huid? Lees dan onze andere blogs: Beste gezichtsverzorging, gezicht verzorgen, goede gezichtsverzorging, alles wat je moet weten over gezichtsverzorging en de beste routine voor je huid.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »