De beste routine voor je huid

door Blisso
4 Maart 2020

Hoe begin en eindig jij de dag? Wij hopen dat het woord ‘reiniging’ en ‘verzorging’ hier in voorkomt. Heb jij al een vaste gezichtsverzorgingsroutine? Wij raden dit wel aan, je huid zal hier namelijk ook erg vrolijk van worden. Heb je nog geen vaste routine? No worries! Wij vertellen jou wat je moet doen.

De ochtendroutine
De meeste vrouwen reinigen alleen ’s avonds hun huid, omdat ze dan make-up op hebben gehad. Maar het is ook hartstikke belangrijk om ’s ochtends je huid nog een keer te reinigen. Je huid zal in je slaap namelijk ook erg vies worden. Heb je niet veel tijd ’s ochtends? Gebruik dan in ieder geval een wattenschijfje met wat micellair water of een reinigings milk. Heb je wel wat meer tijd voor gezichtsverzorging? Probeer dan elke ochtend je huid te wassen met een face wash.

Daarna is het tijd voor oogcrème, deze breng je aan voor je dagcrème. Breng een beetje oogcrème onder je ogen aan, doe dit wel voorzichtig. De huid rondom je ogen is gevoelig en er zullen dan ook snel rimpeltjes ontstaan. Vervolgens is het tijd voor een eventuele serum, dit is net als de oogcrème niet persee nodig, maar het is wel een fijne toevoeging aan je routine. Een serum zal nog dieper in je huid trekken dan een dagcrème, dit komt door de lichtere textuur. Er zijn verschillende serums te vinden, kies een serum die aansluit op jouw huidtype. Breng daarna een lekkere dagcrème aan en dan is het pas tijd voor je make-up. Je make-up zal er bovendien veel mooier uitzien op een gereinigde en verzorgde huid. Kies een dagcrème die net als de serum aansluit op de wensen van je huid.

De avondroutine
Tijdens je slaap herstelt de huid zich, het is daarom belangrijk om het maximale hieruit te halen. Begin met het verwijderen van je make-up, deze stap is essentieel. Gebruik het liefst een aparte oogmake-up reiniger, deze is vaak wat vetter en zorgt ervoor dat je wimpers minder snel afbreken. Een oogmake-up reiniger is wat milder en zachter voor je ogen. Gebruik voor je gezicht een reinigingsmilk of een tonic, deze producten zullen je gezichtsmake-up goed verwijderen.

Wil je zeker weten dat alle make-up is verwijdert? Gebruik dan een face wash, deze reinigt ook je poriën goed. Een tonic zorgt ervoor dat de PH-waarde van je huid op peil blijft, wij raden dus aan om deze te gebruiken. Was je gezicht na het verwijderen van je make-up met lauw water en eventueel met een face wash. Dep je gezicht met een schone handdoek droog en breng daarna een vochtinbrengende nachtcrème aan. Een nachtcrème is vaak wat dikker dan een dagcrème, dit product bevat vaak ook meer ingrediënten. ’s Nachts hersteld je huid, om hier het optimale uit te halen is het dus belangrijk om een nachtcrème op te doen. Kies een nachtcrème die past bij jouw huidtype, bijvoorbeeld voor de droge, vette of gevoelige huid.

Wil je meer weten over de verzorging van je huid? Lees dan onze andere blogs: Beste gezichtsverzorging, gezicht verzorgen, goede gezichtsverzorging, alles wat je moet weten over gezichtsverzorging en verzorging na een lange dag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »