Goede Gezichtsverzorging

door Blisso
23 Maart 2021

De huid op het gezicht verzamelt zonder dat je door hebt een heleboel bacteriën. Hierdoor kunnen verstopte poriën, rode vlekjes en andere onzuiverheden ontstaan. Dat willen we natuurlijk niet! Een egale huid is iets wat de meeste het liefste willen, met een goede gezichtsverzorging kom je al een heel eind.

Maar op welke manier geef je je gezicht dan een goede verzorging? Zorg er allereerst voor dat je elke avond je make-up van je gezicht verwijderd. We zijn er allemaal wel een keer schuldig aan geweest, het zou toch geen kwaad kunnen om een nachtje met make-up op te slapen? Dat is dus wel het geval, wanneer je met make-up op gaat slapen kan dit je huid beschadigen. Dit kan leiden tot verstopte poriën, mee-eters, huidirritaties, overgevoeligheid van de huid, eczeem en zelfs acne. Verwijder je make-up met een goede make-up remover en niet even snel met wat water. Neem hier ‘s avonds goed de tijd voor en smeer je gezicht na het verwijderen van de make-up in met een heerlijke verzorgende dagcrème. Kies altijd voor verzorgingsproducten die passen bij jouw huidtype. Heb je vaak last van een droge huid door bijvoorbeeld het koude weer? Gebruik dan een dagcrème speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Zo zal de droge huid verminderen en geef je de juiste verzorging.

Gezicht verzorgen
Goede gezichtsverzorging zit hem niet alleen in het gebruik van de juiste verzorgingsproducten, maar vooral ook in de volgorde waarin je ze gebruikt. Begin met het reinigen van je gezicht met een reinigingsmelk, op deze manier maak je je gezicht helemaal schoon. Een crème aanbrengen op een niet schone huid, heeft dan ook niet zoveel zin. Gebruik na de reinigingsmelk een tonic om de achtergebleven restjes te verwijderen. Gebruik het liefste een alcoholvrije tonic, deze is namelijk het beste voor je huid. Ook bereidt tonic de huid voor op de volgende (laatste) fase. Wanneer je huid nu helemaal schoon is, is het tijd voor de verzorging. Gebruik een dagcrème die jouw huid voedt, hydrateert en goed verzorgt.

Wil je meer weten over de verzorging van je huid? Lees dan onze andere blogs: Beste gezichtsverzorging, de beste routine voor je huidgezicht verzorgen, alles wat je moet weten over gezichtsverzorging en verzorging na een lange dag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »