Alles wat je moet weten over gezichtsverzorging

door Blisso
4 Maart 2020

Verzorging van het gezicht is toch wel echt de basis van een goede make-up look. De huid is kwetsbaar en heeft veel aandacht nodig, daarom is de juiste gezichtsverzorging essentieel, ook als je geen make-up draagt. Iedereen heeft een andere huid, en elke huid moet anders verzorgd worden.

Dagcrème
We beginnen onze dag ’s ochtends met een goeie laag dagcrème, dit zal hoogstwaarschijnlijk bijna elke vrouw wel gebruiken. Een dagcrème is namelijk heel erg belangrijk, dit is de basis voor alle make-up die je aanbrengt. Om te voorkomen dat de make-up in de huid trekt en irritaties veroorzaakt breng je een laagje dagcrème aan, in deze dagcrème zitten ingrediënten die jouw huid verzorgen. Er zijn dagcrèmes voor elk huidtype, of je nu een hele droge of juist vette huid hebt. Kies een dagcrème die aansluit op de wensen van jouw huid.

Nachtcrème
’s avonds sluiten we de dag af met een nachtcrème, in een nachtcrème zitten andere ingrediënten dan in een dagcrème. De huid hersteld zich wanneer je slaapt, een nachtcrème helpt bij dit proces. Een nachtcrème is vaak ook een stuk dikker dan een dagcrème, dit komt doordat de formules in de crèmes verschillen. Een dagcrème bevat vaak SPF (zonbescherming), het is belangrijk om elke dag zonbescherming te dragen. Ook in de winter kan de huid door de UV-stralen van de zon beschadigen, dit veroorzaakt huidveroudering. In de winter zal de huid ook wat sneller uitdrogen dan in de zomer, kies daarom voor een crème die de huid hydrateert.

Oogcrème
Een oogcrème is minstens zo belangrijk, de huid rondom de ogen is namelijk erg dun. Daarom zal huidveroudering bij de ogen het eerst te zien zijn, om dit proces te vertragen kan je gebruik maken van een oogcrème. De huid rondom de ogen is droger en bevat weinig talgklieren en collageen- elastinevezels, waardoor de huid hier een lagere bloeddoorstroming heeft. Rimpeltjes, lijntjes en tekenen van vermoeidheid worden daarom duidelijk zichtbaar bij de ogen. Huidveroudering begint al rond het 25ste levensjaar, begin daarom op tijd met het smeren van een oogcrème.

Masker
Naast het dragen van een goede crème raden wij aan om je huid 1 keer per week lekker te verwennen met een masker. Je huid wordt snel beïnvloed door stress, dus zorg dat je genoeg rust neemt en ook aan jezelf denkt. Ga voor een masker die aansluit bij jouw huidtype, de ingrediënten in een masker zorgen namelijk voor het herstel van de huid en bovendien zorgt het masker voor het op pijl brengen van de vochtbalans.

Als je make-up draagt, is gezichtsverzorging toch wel het belangrijkst. Je voorkomt irritaties en bovendien zorgt een goede crème ervoor dat je make-up er het mooist uitziet. Je huid krijgt veel te verduren en mag dus ook goed verzorgt worden!

Wil je meer weten over de verzorging van je huid? Lees dan onze andere blogs: Beste gezichtsverzorging, gezicht verzorgen, de beste routine voor je huid, goede gezichtsverzorging en verzorging na een lange dag.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »